haberkartali.net

“Gordon Milne de gurur duymuştur”

20 Haziran 2022 - 10:32
Futbol yorumcusu Uğur Meleke, Gordon Milne hakkında teknik direktör ve futbolcu performansını köşe yazısında ele aldı.

Uğur Meleke, Gordon Milne hakkında teknik direktör ve futbolcu performansını Hürriyet‘teki köşe yazısında ele aldı.

“Benim yaşım ancak teknik direktörlüğünü izlemeye yetti ancak Gordon Milne’in futbolculuğu, hocalığından da parıltılı geçmiş.
Tarih boyunca Liverpool forması giymiş tüm orta saha oyuncuları içinde en iyilerden biri olarak gösteriliyor Gordon. Zaten Liverpool formasıyla epik bir lig şampiyonluğu da yaşamış. Dinamik bir orta saha oyuncusuymuş. Vazgeçmeyen türden. Ön libero da oynasa, sağ kanat da oynasa iş disipliniyle, çabasıyla, tutkusuyla öne çıkan bir futbolcuymuş Gordon. Milne’in futbolculuğunda edindiği deneyimleri Beşiktaş’ın kolej takımına aktardığı kesin. Bu kolej takımında da Gordon’un kendisini gördüğü isim Rıza Çalımbay. Atom karınca lakaplı Çalımbay, çalışkanlığıyla, vazgeçmemesiyle, mücadelesiyle Türk futbolunun unutulmazlarından olurken bu yolculuğunda ona adeta kendi hüviyetini enjekte eden Gordon’un payı büyük.

11 Çalımbay

Ben 42 yaşında şanslı bir futbolseverim, hayat bana ikinci nesil Rızaları, bir başka deyişle üçüncü nesil Gordonları da görme imkânı tanıdı. Sivaslı futbolcuları izleyince 11 Çalımbay görüyorum adeta sahada. Dün de çok çalıştılar, çabaladılar, geriden geldiler ve hiç vazgeçmediler. Kayserispor’sa kupada Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı deplasman takımı hüviyetiyle, geçiş oyunu stratejisiyle alt etmişti. Karaman dün hemen hemen aynı pragmatik planı Sivasspor’a karşı da uyguladı. Ancak Çalımbay’ın ekibi de Kayseri’ye çalışmış, Onur’un büyük takımlara bela olan koridorunu kısıtladılar. Hikmet Karaman da kısıtlanan Onur’a alternatif olarak Emrah kozunu kullandı ilk 11’de. Onur kanalının tıkanmasıyla Kayseri’nin hücum planları Emrah’ın orkestrasyonuyla hayatta kaldı dün daha çok. Bu planla iki gol buldular, bir direğe takıldılar ama nefesleri maçı penaltılara götürmeye yetmedi.

Fajr Etkisi

Dün Sivas’ta ilk iki golde Gradel’in, son iki golde de Fajr’ın rolleri dikkat çekici. Sivas’ın hem çok çalışan, hem de topu hep akıllı kullanan oyuncusu Fajr’ın ikinci ve üçüncü gol öncesi attığı nefis paslarla kupanın kazanılmasında rolü gerçekten büyük. Fajr ve arkadaşlarına tebrikler gönülden.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.