haberkartali.net

Rıdvan Yılmaz’ın yerine yapılacak hamle belli oldu

24 Temmuz 2022 - 15:28
Rıdvan Yılmaz'ın ayrılığı sonrası öncelik sol bek transferine verildi. Rangers'a giden genç oyuncunun alternatifi Almanya'da bulundu.

Rıdvan Yılmazın Rangers’a transferi sonrası Beşiktaş’ta kurmaylar transfer çalışmalarına başladı. Genç futbolcunun takımdan ayrılması sonrası sol bek pozisyonunda sadece Umut Meraş bulunan siyah-beyazlılarda gündeme yeni bir isim dahil edildi. Beşiktaş’ın genç futbolcunun durumunu takip ettiği belirtildi.

Tarihi transfer

Beşiktaş altyapısından yetişen Rıdvan Yılmaz, Eintracht Frankfurt ve Torino ile anlaşamadı. Genç sol bekin transferi konusunda Rangers ile el sıkışıldı. Siyah-beyazlıların transfer görüşmeleri için izin verdiği 21 yaşındaki oyuncu İspanya kampından ayrıldı. Rıdvan Yılmaz’ın sağlık kontrollerinin ardından transferin resmen açıklanacağı belirtildi. Beşiktaş altyapısından yetişen Rıdvan Yılmaz, Atınç Nukan ve Nihat Kahveci’nin ardından bonservis bedeli kazandırarak takımdan ayrılan 3’üncü isim olarak tarihe geçecek.

Tayfur Bingöl gündemde

Siyah-beyazlılarda uzun süredir gündemde olan Tayfur Bingöl konusunda bir türlü somut adımlar atılamadı. Beşiktaş idarecilerinin tecrübeli sol bek için Alanyaspor’la bir daha masaya oturmaya hazırlandığı kaydedildi. Tayfur Bingöl, Alanyaspor’la sözleşme uzattığı zaman düzenlenen basın toplantısında hayalinin Beşiktaş’ta forma giymek olduğunu açıklamıştı. Kulüplerin anlaşması halinde Tayfur Bingöl’ün Beşiktaş’a imza atacağı öğrenildi.

29 yaşındaki sol bek geçtiğimiz sezon Alanyaspor formasını 34 müsabakada giydi. Tecrübeli futbolcu bu süreçte rakip fileleri 4 kez havalandırdı. Tayfur Bingöl takım arkadaşlarına 10 asist yapma başarısı gösterdi. Güncel piyasa değeri 1 milyon 800 bin euro olarak gösterilen başarılı futbolcunun Alanyaspor’la olan sözleşmesi 30 Haziran 2025’te sona erecek.

Kerim Çalhanoğlu hamlesi geldi

Beşiktaş’ta kurmaylar Rıdvan Yılmaz’ın alternatifi olarak Kerim Çalhanoğlu’nu da gündemine aldı. Hakan Çalhanoğlu’nun kardeşi için siyah-beyazlı idareciler Schalke 04’e durumunu sordu. Schalke 04’ün oyuncunun kiralık transferine izin verebileceği aktarıldı

19 yaşındaki Alman sol bek geçtiğimiz sezon Schalke 04’te hem A takım hem de alt yaş kategorisinde forma giydi. Kerim Çalhanoğlu bu süreçte 22 kez şans buldu. 19 yaşındaki oyuncu rakip fileleri 1 kez havalandırdı ve takım arkadaşlarına 3 gol pası verdi. Genç futbolcunun güncel piyasa değeri 800 bin euro olarak gösteriliyor ve Schalke ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024’te sona erecek.

Türkiye’ye sıcak değil

Beşiktaş’ın transfer gündemindeki Kerim Çalhanoğlu’nun kariyerine Almanya ya da Avrupa’da devam etmek istediği öğrenildi. Genç sol bekin öncelikli planları arasında Türkiye’de forma giymek olmadığı kaydedildi.

Haber Kaynağı: Milliyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.