haberkartali.net

“Üç farklı takım!”

22 Aralık 2022 - 13:24
Futbol yorumcusu Ali Ece, Beşiktaş - Şanlıurfaspor karşılaşmasının detaylarını ve teknik direktör performanslarını değerlendirdi.

“Sezon başındaki fikrim maalesef aynı: Beşiktaş’ın ideal 11’i iyi olsa da herhangi bir maçta, kupada bir alt lig takımına karşı bile rotasyon yapabilecek kadar geniş kalitede bir kadrosu yok! Stoper tandeminde Saiss, orta sahada Gedson, kanatta Ghezzal, santrforda Weghorst yokken Beşiktaş 11’i bu dördünün yer aldığı Beşiktaş 11’inin yarı kalitesinde bile değil. Şanlıurfaspor maçının ilk yarım saati bu gerçeği bir kez daha en acı şekilde Beşiktaş severlere gösterdi. Kemal Rüzgar gerçekten iyi bir golcü lakin 9. dakikada o kadar demarke vaziyette topla buluştu ki yedeği bile orada olsa o da ayağını bacağını sallaya sallaya rahatça Şanlıurfaspor’u öne geçirebilirdi. 16’da Kemal’in attığı ikinci golde ne Emre Can ne de Umut Meraş onu engelleyemiyorsa bu ilk 11, 40 gün boyunca hiç kolektif savunma çalışmadı mı diye sormak gerek! Yarım saat dolmadan oyundan alınırken ıslıklanan Dele Alli, 40 gün boyunca Beşiktaş kariyerinin kalanı için ne yapması gerektiği üzerine hiç düşünmemiş gibiydi.

Beş dakikada Beşiktaş!

Yarım saatlik felaket oyun ve skordan sonra Şenol Güneş hoca, devre bitmeden şoklama yaparak iki oyuncu birden değiştirdi. Yetmedi ikinci yarıya Weghorst’u da sahaya sürerek başladı. Gedson komple orta saha karakterini sahaya yansıttı ve geriden, önden; merkezden, yarım alanlardan seri paslarıyla Beşiktaş’ın önce oyun üstünlüğünü geri almasını sağladı. 67-73 ise “Beş dakikada Beşiktaş” geri dönüşünü izledik. 59’da Muleka yerine oyuna giren N’Koudou’nun Gedson veCenk Tosun’a ayak uydurmayı başarması da gol yağmurunu başlattı. İlk golde Gedson asistin asistini yaparken N’Koudou, Cenk’e asisti yaptı.

Bütçe varsa transfer şart

İkinci golde Gedson direkt asisti yaparken, ilk iki golü atan Cenk, N’Koudou ile gelen üçüncü golde asisti yaptı. Bu üç golde Weghorst’un varlığı bile yetti, zaten “0-2’den maç nasıl çevrilir”i en yüksek seviyede Dünya Kupası şampiyonu Arjantin karşısında göstermiş bir isim. Şanlıurfaspor karşısında dördüncü goldeki vuruşu zaten tüm dünyaya gösterdiği vuruş kalitesinden bir numune! Tayyip Talha stoper tandemini onsuz ilk yarım saate göre toparlasa da Beşiktaş’ın mutlaka Sergen Yalçın şampiyonluğu sezonundaki Josef kalibresinde bir çapaya ihtiyacı var. Bütçe varsa 2016 model Adriano tipi bir sol bek de takımın bünyesine ilaç gibi gelir. Saiss’in sakatlık durumuna göre 2022 model bir stoper Marcelo da kan yapar.”

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.