haberkartali.net

Adem Ljajic bu sezon kayıp

08 Kasım 2020 - 13:03
Beşiktaş'ın 2 sezon önce Torino'dan kiraladığı, geçen sezon başında da zorunlu olarak bonservisini aldığı Ljajic 'yokları' oynuyor.

Siyah beyazlı takımda 3’üncü sezonunu geçiren Ljajic, beklentilerin oldukça uzağında kalırken son olarak Sırbistan Milli Takımı’na da çağrılmadı.

Sadece yarım sezon akılda kalan performans

2018-2019 transfer döneminde 1 milyon 250 bin avro bedelle Torino’dan kiralanan Ljajic, sezona oldukça kötü başlamıştı.

Şenol Güneş yönetiminde ilk devrede ligde 11 maçta oynayan Ljajic, 2 gol 1 asistlik performansla hayal kırıklığı yaratmaya adaydı. Ancak, ligin ikinci devresinde coşan Sırp orta saha, 16 maçta 7 gol atıp 11 de asist yaparak toplamda 9 gol 12 asistle ‘Beşiktaş‘ın aradığı 10 numara’ izlenimini yaratmıştı. Sezon bitiminde zorunlu satın alma opsiyonu devreye giren ve transferi için Torino’ya 6.5 milyon avro daha ödenen Adem Ljajic’in, Beşiktaş’a toplam maliyeti 7.75 milyon avro olmuştu.

Ancak Ljajic; Abdullah Avcı yönetimindeki ikinci sezonunda oldukça dalgalı bir grafik gösterdi. İlk sezon 4’üncü haftada transfer edildiği halde görev aldığı 27 maçın 25’ine ilk onbirde başlayan deneyimli futbolcu, ikinci sezonunda sakatlık ve hastalıklardan dolayı 34 maçın 24’ünde forma giyebildi. Üstelik; onbir başladığı maç sayısı da bir önceki sezona göre düşüş göstererek 16’da kaldı. İlk sezonunda 27 maçta ortalama 82.5 dakika sahada kalan Ljajic, ikinci sezonunda bunu 66 dakikaya düşürdü. Adem, inişli çıkışlı geçen 2019-2020 performansını, 5 gol 6 asistle bir önceki sezonun oldukça uzağında bir performansla kapattı.

Bu sezon neredeyse hiç yok

Geçen sezonun 20. haftasından bu yana Sergen Yalçın ile çalışan Adem Ljajic, içinde bulunduğumuz sezonun ilk 8 haftasında da düşüşünü sürdürdü ve takıma katkısı neredeyse sıfıra yakın oldu.

Ligde yedek kulübesine mahkum olan 29 yaşındaki oyuncu, sadece İttifak Holding Konyaspor maçına onbirde başlarken yedekten girdiği diğer 3 maçta da skor katkısı yapamadı. 7 maçın 4’ünde toplam 113 dakika görev yapan Ljajic, ligde aldığı maç süresini de 28 dakikaya kadar düşürdü.

Adem Ljajic son olarak, 2017’den bu yana düzenli olarak çağrıldığı Sırbistan Milli Takımı’na da çağrılmadı.

Haber Kaynağı: Akşam

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.