haberkartali.net

Ahmet Nur Çebi: ”Transferleri ekip olarak yaptık”

16 Ekim 2020 - 17:21
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi bugün Vodafone Park’ta yeni transferlerle birlikte medyanın karşısına çıktı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park’ta yeni transferlerle birlikte medyanın karşısına çıktı. Fabrice N’Sakala, Welinton Souza, Francisco Montero, Valentin Rosier, Gökhan Töre, Hüseyin Atakan Üner, Josef de Souza, Rachid Ghezzal ve Vincent Aboubakar’ın yer alacağı toplantı saat 14.00’te başladı. Kovid-19 testi pozitif çıkan Bernard Mensah buluşmada yer alamadı.

Basın toplantısı Ahmet Nur Çebi’nin konuşmasıyla başladı. Daha sonra yeni transferler, transfer süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ardından Ahmet Nur Çebi, yöneticiler Erdal Torunoğulları ve Emre Kocadağ ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Pandemi dönemi ve transfer limitlerinin konmuş olduğu bu dönemde yapmış olduğumuz transferlerle buradayız. Bu güzide futbolcularımızla bu seneyi şampiyonluğu kovalayarak geçireceğimizi beyan etmek istiyorum. Bu transfer döneminde değişik bir algı yaratılarak transferlerin bizim tarafımızdan yönetilemediği, Beşiktaş’ın transferde başarılı olamadığı ve tranfer yapılamadığını yapmış olduğumuz transferlerle göstermiş bulunmaktayız.

”Transferleri ekip olarak yaptık”

Yapılan transferlerin yapılamadığını göstermek amacıyla burada bulunduğumuzu belirtmek istiyorum. Transfer tek başına yapılan bir hadise ve olay değildir. Özellikle Beşiktaş gibi köklü bir camiada bu işler ekip olarak yapılır. Ben, Erdal Torunoğulları, Emre Kocadağ, Sergen Yalçın, Cem Çınar ve scout ekibimiz başında bulundu. Onlara teşekkür ediyorum. Bu transferleri bizler yaptık. Ben veya o değil. Giden 8-9 arkadaşın yerine yapmış olduğumuz nokta transferler, teknik ve taktik olarak da gidenlerden daha aşağıda olmayan ve 8 milyon euro tasarruf elde ederek yapılmış transferler olduğunu belirtmek istiyorum.

Forvet transferi Ocak ayında

‘Beşiktaş’ın almak istediğini bu aldı gibi bir algı var. Bunlar hoş değil. Biz sadece eksik olan 1 bölgemiz olan santrfor bölgesini tamamlayamadık onu da Ocak ayında tamamlayacağız. ‘

Nazım Sangare açıklaması

”Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk’ün söylediklerinde eksikler var. Nazım Sangare denilen futbolcuyu almak istedik ama karşımıza sunulan rakamların mantıklı olmadığını düşündük. İşin gerçeği bu.”

Kadro dışı futbolcular

”Bir arkadaşımız yaklaşık 1 yıldır sakat. En son PAOK maçında iyi olmasına rağmen oynamak istemedi.  Teknik kadronun kalsın dediği hiçbir oyuncuyu kadro dışı bıraktığı söz konusu olamaz. Bunlar tamamen teknik ekibin verdiği kararlardan ibarettir. Mirin, geçen sene yurtdışından geldiği günden beri futbol oynuyor. Ücretinin 4’te birini dışarıdaki kulüp ödüyor, geri kalanı da biz ödüyoruz. Faydalanamayacağımızı düşünerek kadro dışı bıraktık. Lens de maalesef katkı sağlayamamıştır. İnşallah bu 3 arkadaşın katkılarını göreceğiz.”

”Sergen Yalçın’ın istemediği birini almadık”

”Biz transferde tek başımıza çalışmadık. 4-5 kişilik bir ekiple çalıştık. Bu ekip içerisinde herkesin aynı fikirde olmasını bekleyemezsiniz. Hocanın istediklerini de aldığımız oldu. Hocanın istediği ancak alamadıklarımız da oldu. Hocanın onaylamadığı bir futbolcuyu aldığımızı sanmıyorum.

Bu sene bazı futbolcularımızın gelişebilmesi için başka takımlara kiraya veriyorsunuz. Bu da öyle bir durum. Alanyaspor’da 2 tane futbolcumuz var. 17 futbolcu içerisinden 2 tanesi ortaya çıkarılarak sosyal medyada nasıl algı yaratıldı ben merak ediyorum. Biz bu çocukların tapularını vermedik. Bonservisleri bizde ve 2 yıl orada gelişmeleri için gönderdik. Bu futbolcuların pişerek bize gelmesi fırsattır.”

”Dorukhan isterse kalacak”

”Beşiktaş’ta futbol oynamak isteyen her oyuncuya kapımız açık. Oynamak istemeyen, kendi yoluna bakabilir. Dorukhan Toköz Beşiktaş’la top oynamak istiyorsa sözleşme imzalayacaktır. İmzalamaması dahilinde de Allah yolunu açık etsin.

Kevin N’Koudou’nun sakatlığı atlatacağını düşündüğümüz için takımda tuttuk. Tyler Boyd, Ocak’ta yeniden kadroya dahil olacak.”

”Abdullah Avcı para istemediğini söylemedi”

”Sevgili Abdullah hocamız ile ilgili ayrıldığı günden beri ödeme yapmadık. Kendisiyle uzlaşmaya çalışıyoruz. Avukatın yaptığı açıklama manidardır. Sayın Abdullah Avcı hocamız Beşiktaş’tan herhangi bir talepte bulunmayacağını açıklarsa mutlu oluruz. Bugüne kadar para almadık demesi gereksiz bir açıklama. Avukatını şahsen kaale almıyorum. Abdullah hocanın kendisi burada açıklama yapabilecek kadar yürekli ve güçlüdür. Abdullah hocayla görüştüğümde ‘para konularını avukatımla görüşün’ demiştir. Abdullah hoca Beşiktaş’tan para istemediğini söylemedi. Söylerse memnun oluruz.

Doğru transferlerle bu sene daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Bir futbol ile 10 gün sonra sözleşme imzalıyoruz, olabilir. Ancak unutmayın 5 yıllık sözleşmeler imzalıyorsunuz. Bunları düşününce ince eleyip sık dokumalıyız. Takımımızda öyle futbolcular var ki 400 bin euroluk top oynuyor ama biz 1 milyon 400 bin euro ödüyoruz.

Kulüple olan maddi ilişkim benim özelimdir. Bunu bir şekilde paylaşmayacağım. Defter kayıtlarında varsa bunlar gerekirse söylenir. Beşiktaş’ın paraya ihtiyacı varsa, paramız varsa destek veriyoruz. Bu tarz şeylerin gündeme gelmesinden de çok rahatsızım.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.