haberkartali.net

“Ben o oyuncuya kefilim, alalım”

21 Mayıs 2021 - 11:52
Sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, Milliyet'e 16. şampiyonluğun öyküsünü yazdı.

Süper Lig’de geçtiğimiz cumartesi şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, salı akşamı da finalde Antalyaspor’u 2-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü. Sergen Yalçın 16. şampiyonluğun öyküsünü Milliyet için yazdı.

“Benim seni kasten oynatmama durumum yok”

İlk adımı futbolcu atacak. Futbolcu formayı kendi alır. Nitekim de Adem, aldı kendi formasını. Kendisine bir keresinde “Şu an sürekli forma giyiyorsun. Demek ki çalışınca formayı alabiliyormuşsun. Benim seni kasten oynatmama gibi bir durumum söz konusu bile olmaz. Sen oynamak için iyi çalışmak, sahada iyi performans göstermelisin” demiştim.

“Fenerbahçe galibiyeti şampiyonluğun habercisidir”

Konya’ya karşı 10 kişi kaldığımız maçtaki mücadele, bence bizim açımızdan sezonun en önemli kırılma noktalarından biriydi. O maçın devre arasındaki konuşmada, hepimizin bu işe inanmamız gerektiğini söylemiştim. Bizim parolamız cesaret ve sabır oldu. Oyuncularıma her zaman ‘cesur olun’ dedim. Biz cesaret gösterdiğimiz için şampiyon olduk. Ziraat Türkiye Kupası finalinde yorgunduk ama orada da son derece cesaretli oynadık. Kadıköy’de, Fenerbahçe’yi 10 kişi kalmamıza rağmen yenebildik. Neden? Çünkü oyuncularım o maçta da çok cesur oynadılar. O galibiyete çok sevinmiştim. Çünkü bu tür galibiyetler şampiyonluğun habercisidir. Ben futbolculuğumda böyle maçları çok yaşadım. O yüzden o derbiye çok sevindim.

“Ghezzal’a kefilim”

Beni bu sezon mutlu eden bir başka olay ise Rachid Ghezzal transferi oldu. Yanlış anlaşılmasın tüm oyuncularım çok değerli. Yönetimle yaptığım görüşmede ‘ben bu oyuncuya kefilim’ dedim. ‘Ne yapıp edip Ghezzal’i almalıyız. Eğer Ghezzal gelirse etrafında oynayan birçok oyuncunun da performansı artacak’ dedim. Rosier eski takımındaki formuna göre bizde daha iyi oynadı

“Önemli olan kontrat değil şampiyonluktu”

Bir basın toplantısında kontrat ile ilgili soru gelmişti. Benim Beşiktaş ile olan kontratımda tazminat gibi maddeler yok. Önceliğimiz Beşiktaş’ın başarısıydı. O mutluluğa ulaştık. Hep beraber ulaştık. Ben, oyuncularım, yönetim kurulumuz ve taraftar hep birlikte başardık. Bu konunun basında konuşulmasını çok istemiyorduk. Hedef benim kontratım değil şampiyonluktu. Amaç kupa kaldırmaktı.

“Sözleşme açıklaması”

Önce bu mutluluğu yaşamak lazım. Biraz kafamızı dinledikten sonra oturulur konuşulur. Ne ben ne de yönetim sezon içerisinde bu kontrat meselesini çok gündeme getirmek istemedik. Odaklanmamız gereken konular daha başkaydı. İyi ki de öyle oldu.

“Abubakar’a moral verdim”

Aboubakar’ın gol atamadığı dönemler de oldu. Ama ondan vazgeçmeyi hiç düşünmedim. Bizim onu kazanmaya çok ihtiyacımız vardı. O dönemde kendisiyle konuştum. ‘Sen rahat ol’ dedim. ‘Gol atamadığın için üzülme’ dedim. ‘Gol attığında gerisi gelecek’ diyerek moral verdim. Sivasspor deplasmanı öncesi ağrıları azalmıştı. Sivasspor deplasmanında bir devre bile oynaması bana yeterliydi. O maçtan galip dönebilsek işimiz sezonun son saniyelerine bile kalmayabilirdi. Bazen yarışta risk almak durumundasınız.

Eğer gol atamadığı dönemlerde Aboubakar’ı kenara alsam biz bugünleri göremezdik. Aboubakar ağrı hissediyorsa zorla oynatamazdık. Burada ikinci şampiyonluğunu yaşadı. Bir keresinde oyundan çıktığında bu durumdan mutlu olmadığını vücut diliyle ifade etti. Hemen o maçtan sonra sorunun ne olduğunu öğrenmeye çalıştım. Çıkartıldığı için mutlu değildi. Bazen kötü oynarsın ama yine oyunda kalırsın bazen de iyi oynarsın oyundan çıkartılırsın. Anlayışla karşıladı. Zaten basın karşısında özür diledi.

“Gökhan Töre sakat oynadı”

Şampiyonluk yarışı verirken sadece teknik heyet değil, oyuncular da risk alır. Kaldı ki birçok oyuncum bu sezon ciddi riskler üstlendi. Çifte şampiyonluk kolay gelmedi. Herkes fedakarlık yaptı. N’Koudou bazı maçlarda risk aldı. Gökhan Töre, Galatasaray derbisinde sakat sakat oynadı. Larin birkaç kez sakat oynamak zorunda kaldı. Cenk Tosun da çok risk aldı. Cenk oynadığı maçlarda bize ciddi kritik katkılarda bulundu.

Haber Kaynağı: Milliyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.