haberkartali.net

Beşiktaş, haftayı lider tamamladı

08 Mart 2021 - 10:06
Süper Lig’in 29. haftasında sahasında Demir Grup Sivasspor ile berabere kalan Galatasaray, liderlik koltuğunu Beşiktaş'a kaptırdı.

Süper Lig’in 29. haftasında sahasında Demir Grup Sivasspor ile berabere kalan Galatasaray, liderlik koltuğunu kaybetti. Ligin 29. haftasında kırmızı-beyazlı ekibi ağırlayan sarı-kırmızılılar, 9. dakikada Max Gradel’in attığı golle 1-0 geri düştü. Bu golün 5 dakika sonrasında Radamel Falcao’nun golüyle beraberliği yakalayan Galatasaray, 38. dakikada Tyler Boyd’un golüne engel olamayınca devre arasına 2-1 geride girdi.

İkinci yarıda birçok pozisyondan yararlanamayan sarı-kırmızılılar, 68. dakikada Falcao’nun penaltıdan kaydettiği golle beraberliği yakaladı. Kalan bölümde Halil Dervişoğlu ile çok net bir fırsattan yararlanamayan ev sahibi ekip, sahasında 1 puana razı oldu. Sarı-kırmızılılar, puanını 58’e çıkardı.

Galatasaray, Sivasspor karşısında yaşadığı puan kaybı nedeniyle koltuğu Gaziantep’i yenerek 60 puana ulaşan Beşiktaş’a kaptırdı.

Demir Grup Sivasspor ise puanını 34’e yükseltti.

Son 2 maçta 5 puan yitirdi

Galatasaray, Süper Lig’de çıktığı son 2 müsabakada gelip gelemedi. Ligde elde ettiği 8 maçlık galibiyet serisi 28. haftadaki MKE Ankaragücü müsabakasında sona eren sarı-kırmızılılar, Sivasspor ile berabere kalarak üst üste 2. puan kaybını yaşadı. Galatasaray, bu süreçte alınması muhtemel 6 puanın sadece 1’ini hanesine yazdırdı.

Sahasındaki galibiyet serisi bitti

Galatasaray’ın iç sahadaki 5 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Sahasında son puan kaybını 16. haftada Fraport TAV Antalyaspor ile 0-0 berabere kalarak yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasında sırasıyla konuk ettiği Gençlerbirliği, Yukatel Denizlispor, Medipol Başakşehir, Kasımpaşa ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u mağlup etti.

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.