haberkartali.net

“Beşiktaş ilk yarıyı lider bitirebilir”

26 Aralık 2020 - 20:53
Beşiktaş, Ankara’da aldığı önemli 3 puanla zirveye adım adım yaklaşırken futbol yorumcuları Beşiktaş-Sivasspor maçını değerlendirdi.

SORU: Beşiktaş, Vida‘yla Ankaragücü’nü geçti. Teknik direktör Sergen Yalçın yine VAR’a çattı. Ne diyeceksiniz?

Fatih Doğan: Sergen Yalçın, VAR ve Halis Özkahya konusunda haklı. Özkahya’nın protokolü neden uygulamadığını, peşinen karar verdiğini sordu. Hakikaten neden? Ya Beşiktaş kaybetseydi? Kaybetse bunun yarısını Özkahya’ya, yarısını da Sergen hocaya yazardım. A.Gücü’nün özellikle ilk yarıda bulduğu pozisyonlar var. Çoğu Beşiktaş’ın solundan. N’Sakala’nın kademe hataları ve oyuncu kaçırmasından. Rıdvan’la N’Sakala farkı net görüldü. Adres belli, maceraya gerek yok.

İskender Günen: Beşiktaş aldığı bu önemli 3 puanla zirveye adım adım yaklaşmakta. Attıkları gol duran top kaynaklı. Topa daha fazla sahip oldular ama final pası yetersizliğinden istedikleri gol pozisyonlarını üretemediler. Şu an ilk yarıyı lider bitirme şansları olduğunu düşünüyorum.

Levent Tüzemen: Halis Özkahya, Larin’in sayılmayan golünde düdüğünü erken çalmamalıydı. Golü vermeli, VAR uyardığında iptal etmeliydi. Belki VAR uyarmayacaktı. VAR’ın olduğu yerde hakemlerin kafasına göre hareket etme lüksü yok. Beşiktaş, Ankara’da iyi oynamadı ama büyük takım refleksiyle kazanmayı başardı. Vida’nın geri dönüşü savunmayı da toparladı.

Yalçın haddini biliyor

Bülent Timurlenk: Beşiktaş, Ankara’da 3 puanı 7 hücum girişimiyle hanesine yazdırdı. Bunun gelecek maçlara yetmeyeceğinin teknik direktör Sergen Yalçın da farkında. Sergen Yalçın, eksiklerini biliyor ve haddini bilen bir oyun felsefesi var. VAR konusundaki eleştirilerine elbette ki katılıyorum. Beşiktaş, De Souza ve Atiba gibi bir duvarın önüne çilingiri ara transferde bulursa Sergen Yalçın daha mutlu ve başarılı bir teknik adam olur.

Gürcan Bilgiç: Bugün iyi oynayan değil, “kazanan takım” olmak önemli. Beşiktaş bunu başardı. Üç günde bir maç sürecinde, her hafta bir viraj. Puanlar bu kadar yakınken, tökezlediğin anda kimse kaldırmak için elini uzatmıyor.

Haber Kaynağı: Sabah

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.