haberkartali.net

Beşiktaş, son üç deplasman maçını kazandı

27 Eylül 2020 - 10:26
Avrupa serüveni sona eren Beşiktaş, gözünü Süper Lig'e çevirdi. Kara Kartal, üçüncü hafta mücadelesinde İ.H. Konyaspor'la karşılaşacak.
Süper Lig’e trabzonspor deplasmanında aldığı kritik galibiyetle başlayan ancak akabinde Fraport Tav Antalyaspor’a evinde puan kaptıran ve penaltı atışları sonucunda Portekiz temsilcisi Rio Ave’ye elenerek, Avrupa defterini kapatan Beşiktaş, İttifak Holding Konyaspor karşısına taraftarından özür dilemek için çıkacak. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda İstanbul temsilcisini misafir edecek olan İttifak Holding Konyaspor ise sezonun ilk üç puanını hanesine yazdırmayı umut ediyor. İşte Abdülkadir Bitigen’in düdük çalacağı mücadeleye dair çarpıcı bilgiler:
*Beşiktaş’ı konuk ettiği son 10 Süper Lig maçının sadece birini kazanan Konyaspor, tek galibiyetini rakibinin 2015/16 sezonunda şampiyonluğu garantiledikten sonra çıktığı son hafta karşılaşmasında aldı.
* Konyaspor’u Süper Lig’de üç maçtır yenen Beşiktaş, lig tarihinde rakibine karşı daha uzun bir seriyi sadece bir kez yakaladı
*Konyaspor, Süper Lig’de mücadele ettiği son 16 sezonun hiçbirinde ilk iç saha maçını kaybetmedi.
* Deplasmanda üç maçtır kazanan Beşiktaş, Süper Lig’de daha uzun bir dış saha galibiyet serisini en son ekim-aralık 2015 arasında yakalamıştı.
* 2020/21 Süper Lig sezonunun ilk iki haftasında en yüksek pas yüzdesi yakalayan iki takım yüzde 87.7 ile Beşiktaş ve yüzde 86.5 ile Konyaspor.
* Süper Lig kariyerinde Beşiktaş’a rakip olduğu ilk iki maçı kazanan İsmail Kartal, daha sonraki üç karşılaşmada galip gelemedi.
* Konyaspor ile karşılaştığı son iki Süper Lig maçından galibiyetle ayrılan Sergen Yalçın, teknik direktörlük kariyerinde rakibini üst üste üç kez mağlup edemedi.
Haber Kaynağı: beIN Sports

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.