haberkartali.net

“Beşiktaş, ‘taş’ gibi”

04 Aralık 2019 - 11:44
Futbol yazarı Şansal Büyüka, Beşiktaş'ın Kayserispor galibiyetini Milliyet gazetesindeki köşe yazısında değerlendirdi.

Şansal Büyüka ’nın Milliyet‘teki açıklamaları şu şekilde:

“Beşiktaş, ‘taş’ gibi olma yolunda taşları birer birer örüyor. Beş hafta önceki Beşiktaş ile beş hafta sonraki Beşiktaş arasında ‘siyahla beyaz’ kadar fark var. Uçurum var.

Abdullah Hoca yıllardır futbol anlayışı olarak benimsediği ‘pas oyununu’ Beşiktaş bünyesi kabul etmeyince, ısrar etmedi, Beşiktaş’ın genlerine ve oyununa döndü; hızlı, tempolu, coşkulu futbol…

Kayserispor karşısında özellikle ilk yarıda Şenol Güneş’in ilk şampiyonluk yılındaki Beşiktaş’ını izledik sanki. Beşiktaş 30 ile 45. dakikalar arasında, abartısız her dakika yeni bir atak geliştirdi ve yeni bir gol pozisyonu yarattı. Bütün takımları katarak söylüyorum, bu sezonun en iyi takımını, en iyi Beşiktaş’ını izledik.

Elneny müthiş, Beşiktaş orta sahasının ve oyunun merkezi. İyi mücadele ediyor, defansif görevlerini boşlamıyor, hücuma çıkarken oyunu iki kanada genişletiyor, rakip savunmayı dikine ve göbekten zorluyor.

Ljajiç, geride kalan ‘umursamaz’ haftaları unutmuş gibi. Beşiktaş’ın hücum gücüne müthiş etkinlik katıyor. Diaby’nin hızını ve hırsını hissetmeye başladık.

Vida bir istikrar yakaladı. İki bek Gökhan Gönül ile Caner Erkin zaten iyi… Burak Yılmaz sakatlık sonrasında gerçek gücünü ve golcülüğünü yakalamış gibi. Hatta çok iyi.

-Hırs, istek, coşku, hiç ara vermeyen hızlı hücum anlayışı, akışkan bir oyun ve bütün bunların sonucunda “keyif” veren bir futbol. Beşiktaşlı olmaya gerek yok, futbolu seven herkesin bu “keyfe” ihtiyacı var.

-Adı gibi; Beşiktaş taş gibi. Biraz geç oldu ama güç olmadı.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.