haberkartali.net

Beşiktaş’ın transfer bilançosu belli oldu

01 Kasım 2020 - 10:12
Yapılan araştırmaya göre Beşiktaş, bu yaz transfer döneminde, "Feda" sezonundan bile daha az transfer harcaması yaptı.

Spor Arena Plus dergisinde yer alan araştırmadan çıkan çarpıcı sonuç: 2000’li yılların en az transfer harcaması bu yaz gerçekleşti.

Fikret Orman’ın başkanlık yaptığı 2012-13 sezonunda alınan 12 futbolcuya karşılık 4 milyon avro bonservis ödeyen ve sattığı oyunculardan 265 bin avro kazanan Beşiktaş, eksi 3,35 milyon avro açık verdi. Bu sezon ise 10’ar oyuncu alınıp gönderildi ve transfer dönemi eksi 850 bin avro zararla kapatıldı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 20 Ekim 2019’da başkan seçildiğinde, adını tam olarak koymasa da yeni bir ‘Feda’ dönemi başlatacağını ifade etmiş ve dediğini de yapmıştı. Basketbol, voleybol ve hentbol şubelerinin bütçeleri düşüren Çebi, asıl kesintiyi futbol takımının transferlerinde yaptı. O kadar ki, ‘Feda’ sezonu olarak bilinen 2012-13 sezonundan bile daha az para harcandı. Spor Arena Plus’ın kasım sayısında yer alan araştırmada ortaya çıkan çarpıcı sonuçlar özetle şöyle:

‘Feda’ sezonunda 12 futbolcu alındı

Siyah beyazlı kulüp, Fikret Orman’ın başkan olduğu ‘Feda’ sezonunda 12 futbolcuyu kadrosuna kattı. Bu oyuncuların 5’ine (Olcay Şahan, Gökhan Süzen, Oğuzhan Özyakup, Berat Çetinkaya, Sinan Kurumuş) toplam 4 milyon avro bonservis ücreti ödendi. Dentinho, Niang ve Batuhan Karadeniz kiralık, Allan McGregor, Julien Escude, Mehmet Akgün ve Uğur Boral ise ‘sıfır’ bonservis bedeliyle transfer edildi. Bu dönemde toplam 21 futbolcu elden çıkarılırken, sadece 3’ünden (Furkan Şeker, Korcan Çelikay, Sezer Özmen) toplam 265 bin avro bonservis parası alındı ve transfer dönemi eksi 3,35 milyon avro ile kapatıldı.

Bu yaz 10 oyuncu transfer edildi

Ahmet Nur Çebi yönetimi, 2020-21 yaz transfer sezonunda 10’ar futbolcu alıp gönderdi. Josef, N’Sakala, Gökhan Töre ve Aboubakar’ı bedelsiz getiren Çebi, sadece Atakan Üner için Altınordu’ya 150 bin avro bonservis parası ödedi; Mensah, Rosier, Montero, Ghezzal’ı kiraladı; Welinton’u da Fatih Aksoy ile takas etti. Beşiktaş, gönderdiği futbolcuların hiçbirinden bonservis geliri elde edemedi ve bu transfer dönemi eksi 850 bin avro zararla kapandı. Siyah beyazlılar son 9 sezonda transfere 101 milyon 840 bin avro harcarken, sattığı ya da kiraladığı isimlerden 94 milyon 145 bin avro gelir elde etti. 9 sezonun toplamında transfer bilançosu 4 milyon 695 bin avro açık verdi.

Haber Kaynağı: Hürriyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.