haberkartali.net

Beşiktaş’ta 2 anlaşma tamam

25 Temmuz 2022 - 8:51
Transfer çalışmalarına hız veren siyah-beyazlılar, Rıdvan Yılmaz’ın boşluğunu mutlaka yabancı bir sol bekle dolduracak.

Kartalda Wolverhampton karşısında alınan 3-0’lık yenilgi savunmada yaşanan sorunları gün yüzüne çıkardı. Romain Saiss ve Francisco Montero’nun sakatlıkları yüzünden forma giymediği hazırlık maçında savunma çok fazla açık verirken özellikle Welinton, Rosier ve Necip yoğun eleştiri aldı.

Ersin’e moral desteği

Beşiktaş’ta Wolverhampton maçından sonra eleştiri toplayan isimlerden biri de ilk yarıda kalesinde 3 gol birden gören Ersin Destanoğlu oldu. Genç kaleci özellikle İngiliz ekibinin attığı ilk golde ciddi bir hata yaparken ikinci yarıda yerini Emre Bilgin’e bırakmıştı. Siyah-beyazlı teknik heyetin müsabakadan sonra Ersin’e moral desteği verdiği aktarıldı. Valerien Ismael ve yardımcılarının, her hatanın bir tecrübe olduğunu belirterek, başarılı file bekçisine moral aşıladıkları vurgulandı.

Ismael panik yapmıyor

Teknik Direktör Valerien Ismael’in ısrarcı olduğu üçlü sistem de endişe kaynağı olarak öne çıktı. İngiliz ekibi önünde henüz 40. dakikada 3 farklı geriye düşen siyah-beyazlı takımda üçlü savunma hattı Rosier, Welinton ve Necip’ten oluşmuştu. Teknik heyetin eksikler nedeniyle defansta yaşanan sıkıntıları normal karşıladığı ve panik yapmadığı aktarıldı.

Kenan, İstanbul’a döndü

Kartal’da sakatlar listesine Josef, Saiss ve Montero’dan sonra Kenan Karaman da eklendi. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, sol kalça ön kısmında ağrı hisseden deneyimli oyuncunun çekilen MR’ında uyluk ön adalesinde gerilme ve ödem belirlendiği duyuruldu. Eşinin doğum yapacak olması nedeniyle İspanya kampından ayrılarak İstanbul’a dönen Kenan’ın tedavisine tesislerde devam edileceği kaydedildi. Milli futbolcunun yaklaşık 10 gün sonra takımla çalışabilecek duruma gelmesi bekleniyor.

Sol beke yabancı

Savunma hattını mutlaka güçlendirmek isteyen siyah-beyazlıların, bir stoper ve bir yabancı sol bek transferi için yoğun şekilde çalıştığı ortaya çıktı.

Çalhanoğlu iddiası

Kartal’ın Almanya’da Schalke forması giyen gurbetçi oyuncu Kerim Çalhanoğlu’nu gündemine aldığı ileri sürüldü. Siyah-beyazlıların, 19 yaşındaki başarılı sol bek için Schalke’ye teklif yapmaya hazırlandığı belirtildi. A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu’nun kuzeni olan Kerim Çalhanoğlu geride kalan sezon Schalke formasıyla 22 resmi maça çıkarken 1 gol, 3 asiste imza atarak kendini kanıtlamayı başarmıştı.

Emirhan’da geri sayım başladı

Son olarak Emrecan Uzunhan’ı kadrosuna katan Beşiktaş, Çaykur Rizespor’dan 21 yaşındaki stoper Emirhan Topçu’yu da kısa süre içinde resmen renklerine bağlayacak. Kadrodan yabancı bir stoperin ayrılması durumunda bu oyuncunun boşluğu da yabancı bir isimle doldurulacak.

Siyah-beyazlılar sol bek arayışlarını da hızlandırdı. Rıdvan Yılmaz’ın satışı için İskoç kulübü Glasgow Rangers’la her konuda anlaşan Beşiktaş, sol bek pozisyonunda Umut Meraş’ın yalnız kalması nedeniyle yabancı sol bek alacak. Siyah-beyazlı yönetim ve profesyonellerin sol bek konusunda da yoğun çalışma içinde olduğu ve kısa süre içinde bu transferi gerçekleştireceği kaydedildi.

Keny hamlesi geliyor

Beşiktaş, hücum hattına yeni bir takviye yapıyor. Siyah-beyazlılar, Philippe Keny için Bandırmaspor ile prensipte anlaşma sağladı. Beşiktaş’ın 23 yaşındaki Keny için Bandırmaspor’a başarı bonuslarıyla beraber taksitler halinde 1.2 milyon euro ödeyeceği kaydedildi. Ayrıca Bandırmaspor sonraki satıştan yüzde 15 pay istedi. Genç yıldız geçen sezon Spor Toto 1. Lig ekibinde 36 maçta 13 gol atmıştı.

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.