haberkartali.net

Beşiktaş’tan umut kesilmez

05 Kasım 2019 - 10:17
Beşiktaş, Süper Lig’in son 4 haftasında adeta yeniden doğdu. Kartal, üzerindeki kara bulutları hızla dağıtmayı başardı.

Süper Lig’in 10. haftasında Antalyaspor’u 2-1 mağlup ederek yükselişini sürdüren Beşiktaş sadece 4 haftada zirve yarışına ortak oldu. Sezonun ilk 6 haftasında sadece bir kez kazanıp, 2 beraberlik ve 3 yenilgiyle 5 puan alabilen Kartal, son 4 haftadaki performansıyla şampiyonluk iddiasını güçlendirdi.

Ligin 6 haftalık bölümünde topladığı 5 puanla en kötü başlangıçlardan birini yaşayan siyah-beyazlı takım, 16. sıraya kadar geriledi. Fenerbahçe’nin geçen yıl yaşadığına benzer sıkıntılarla sezon başlangıcı yapan Beşiktaş, son 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlikle yükselişe geçti. Söz konusu 4 karşılaşmadan 10 puan çıkaran Beşiktaş, 8. sıraya kadar çıktı.

Yükselişine 7. haftada konuk ettiği lider Aytemiz Alanyaspor’u 2-0 mağlup ederek başlayan siyah-beyazlı takım, ardından deplasmanda Ankaragücü ile 0-0 berabere kalırken, derbide Galatasaray’a 1-0, rakip sahada ise Antalyaspor’a 2-1 üstünlük sağladı.

Sezonun ilk 6 maçında Alanyaspor’un 9 puan gerisine düşen Beşiktaş, son 4 haftada bu farkı 4’e düşürdü. Kartal 6 maçta 11 puan toplayan Fenerbahçe ile arasındaki farkı 10. hafta sonunda 2’ye kadar indirmeyi başardı. Siyah-beyazlı takım, Trabzonspor ve Galatasaray ile 4 olan farkı ise 1’e indirdi.

Kaostan çıkan Beşiktaş, Antalyaspor galibiyetiyle deplasman fobisini yenerken, savunmada da toparlandı. Ligin ilk 6 maçında 12 gol yiyen siyah-beyazlı ekip, sonraki 4 maçta ise kalesinde yalnızca 1 gol gördü.

Haber Kaynağı: Milliyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.