haberkartali.net

“Böyle basit goller yenilmez!”

12 Ocak 2021 - 14:37
Futbol yorumcusu Ali Ece, Hatayspor - Beşiktaş maçını ve Sergen Yalçın'ın tercihlerini değerlendirdi.

Futbol yorumcusu Ali EceBeşiktaş – Rizespor karşılaşmasını Fanatik’teki köşe yazısında değerlendirdi.

“Sergen hoca, Boupendza’nın son haftalardaki açık alandaki olağanüstü formunu da hesaba katarak Josef ve Atiba’nın yanına 3. merkez orta saha olarak Necip’le başladı. İlk yarı bittiğinde Beşiktaş’ın rakip ceza alanında sadece 9 kez topla buluşması bu tercihin doğal sonuçlarından birisi.

Asıl çarşıdaki hesaba uymayan ise bu defansif açıdan merkezi daha iyi kapatması beklenen üçlüye rağmen Boupendza’nın merkezden dar alanda da adeta topla şov yapması oldu! Aboubakar’ın adeta kendi kendisine asist yaparcasına attığı olağanüstü açılış golünden sonra Beşiktaş hemen Boupendza’dan golü yedi.

İlk 45’te son 1 ayda bayağı toparlanan Welinton’un yerine Beşiktaş’taki ilk maçlarındaki dağınık Welinton vardı. İlk golde Nsakala, Akintola karşısında ikinci golde de Welinton ve Vida ikilisi Boupendza karşısında yetersiz müdahaleler yaptılar. Ayrıca ilk golde son 3 maçında çok iyi oynayan Ersin o topu bloke edebilirdi, etmeliydi!

Gecenin sorusu

Rıdvan, Visca ve Pelkas gibi ligin en iyilerinden birkaçı karşısında gösterdiği başarılı performans ile defansif açıdan Süper Lig testini geçmedi mi? Zaten Rıdvan, bu tip sol beke ofansif görev verilecek maçlarda N’Sakala’dan daha etkili olmaz mıydı?

Maçın starı

Boupendza ilk yarıda şov yaptı. Beşiktaş’ın en iyisi ise çok kritik müdahalelere imza atan Josef’ti.

Maçın olayı

İki yarı arasındaki oyun kalitesi ve tempo farkı. Buna hakemlerimizin kondisyon yetersizliği ve oyunu gereğinden fazla durdurmaları da sebep oldu.

Kısa mesaj

Beşiktaş’ın galibiyet serisini devam ettirememesinin ana sebebi gol yememe serisinin bitmesi. Gol yersin ama bu kadar basit hatalardan gol yenilmez! Galatasaray derbisinde bu basit hatalar tekrarlanmamalı.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.