haberkartali.net

“Bu maç Beşiktaş’ın hediyesidir”

07 Kasım 2020 - 15:12
Tecrübeli gazeteci Fatih Doğan, Gaziantep FK - Beşiktaş karşılaşmasındaki detayları ve takımların taktik anlayışlarını değerlendirdi.

Fatih Doğan, Beşiktaş‘ın Gaziantep FK karşısında aldığı 3-1’lik mağlubiyeti Sabah‘a değerlendirdi.

“Beşiktaş’ın defans hattının Rosier dışında evlere şenlik bir görüntüsü vardı. Haftalardır berabere kalan Konya dışında galibiyeti bulunmayan G.Antep’e gol için davetiye çıkardılar. İki stoper, 1 kaleci adeta galibiyeti rakibe hediye etti. Welinton’ın adalesinden sakatlanıp çıkmasını bir kenara koyuyorum. Yerine giren Montero taç çizgisinde yanlış pozisyon almaktan rakibini kaçırıyor. Sanırsın stoper değil 9 numara… Montero’nun tecrübesizliğine verelim, hatası ilk golü getirdi diyelim. Muhammet Demir tecrübeli Vida’nın kucağından dönüp golünü atıyor. Bir takımın stoperleri, kalecisi özetle defansı güven vermezse o takım ileride nitelikli işler yapamaz.

Böyle kırmızı mı olur?

İlk yarı Larin’in direkten dönen şutu ve Gaziantep’in 45’te Mirallas’ın golüne kadar adeta beraberlik maçıydı. Sumudica, önde basarak Beşiktaş’ın top yapma ve geçiş hatlarını iyi kapattığı için oyun kilitlendi. Geçen haftanın iyisi Oğuzhan ve Dorukhan bu akıllı duvarı aşamadı. İkinci yarıya yerlerine Souza ve Mensah’ın alınması çözüm hamlesiydi. Ancak Ersin’in kırmızısı planları bozdu. Kalesini terk ederek karşıdan gelen topa vuran oyuncuya kırmızı kart olur mu? Muhammet Demir’in kontrolsüz gelişini ve ayağını aynı yükseklikte kaldırarak girdiği bir pozisyonda kaleci Ersin’in önce topa değip sonra rakibe hamlesini kırmızı ile cezalandırmak ağır bir karardı. VAR’a gitmemesi anlaşılır gibi değil. Utku’nun kafasına gelen darbe de nedense es geçildi. 10 kişiyle oyun 1-1’e gelse bile zordur. Beşiktaş adına birçok oyuncunun performansı izaha muhtaç ancak golü atan, iyi de oynayan Larin’in çıkartılması da Sergen Yalçın tarafından izaha muhtaç…”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.