haberkartali.net

Çebi, kadro planlamasının şifrelerini verdi

03 Haziran 2021 - 10:11
Beşiktaş kulübü başkanı Ahmet Nur Çebi yeni sezonla ilgili yapılacak olan kadro yapılanmasının şifreleri hakkında bahsetti.

Siyah-beyazlıların başkanı Ahmet Nur Çebi, Şampiyonlar Ligi’nden gelecek paranın sadece 3’te birini kullanabildiklerinin altını çizdi, “Sağda, solda pahalı transferler yapılabilir diye konuşuluyor fakat bu hatalara düşerek, kulübü mali bir çıkmaza sokmak istemiyoruz. Ekonomik kriterlerimizi zorlamayacağız” dedi.

Sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş’ta Başkan Ahmet Nur Çebi şimdiden yeni dönemin planlaması için kollarını sıvadı.

Siyah-beyazlı kulübün patronu, Bodrum’daki tatilinin ardından İstanbul’a dönerek, yoğun bir mesaiye başladı. Beşiktaş’ın geleceğiyle ilgili Milliyet’in sorularını yanıtlayan Başkan Çebi “Bizim önceliğimiz her sezon için mutlu ve huzurlu bir takım ortamını yaratmak” ifadelerini kullandı.

‘Huzur yoksa olmaz’

Hem sportif hem de ekonomik olarak kulübü her sezon daha üst seviyeye çıkarmanın hesapları içerisinde olduğunu aktaran Ahmet Nur Çebi, “Geçen sezon limitlerin izin verdiği çerçevede yönetim olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Gönül isterdi ki daha iyisini yapabilelim fakat ekonomik anlamda olumsuz şartları herkes biliyor. Birinci önceliğimiz maaşlarını zamanında alabilen bir takım oluşturmaktı. Önümüzdeki sezon bu durumu daha iyi işleyebilecek hale getirmeliyiz. Eğer bir takımda huzur yoksa, başarı elde etmek çok kolay olmaz. Bizim yönetim olarak görevimiz, hocamız Sergen Yalçın’a mümkün olabildiği kadar en az maddi sorun yaşayan ve bu anlamda huzurlu bir takım teslim etmek” diye konuştu.

Başkan Çebi, şampiyonlukla birlikte elde edilen gelirlerle ilgili yorumlara da değindi. Mali disiplinden taviz vermeyeceklerinin altını çizen Çebi sözlerine şöyle devam etti:

‘Kadro genişleyecek’

“Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, biz Şampiyonlar Ligi dahil, elde edeceğimiz tüm gelirlerin üçte birini kullanabiliyoruz. Sağda solda, önemli gelirler geliyor, pahalı transferler yapılabilir diye konuşuluyor fakat bu hatalara düşerek, kulübü mali bir çıkmaza sokmak istemiyoruz. Elbette kadro daha da genişleyecek, elbette hocamızla oturarak bir planlama yapacağız, fakat bu demek değildir ki biz gidip yaşı ilerlemiş isimlere gereğinden fazla para verelim. Kriterlerimizi zorlamayacağız. Şampiyonlar Ligi’ndeki takımların bütçelerini hepimiz biliyoruz. Bizim o bütçelerle rekabete girmemiz mümkün değil. Biz onlarla nasıl rekabet edebiliriz? Çok iyi bir takım olarak. İyi takım olmamız için önce huzura ihtiyacımız var. Bu nedenle maaşlar konusunda hassasım. Çok iyi bir hocamız var. Ona mutlu ve huzurlu bir takım teslim etmek bizim birinci vazifemiz.”

Haber Kaynağı: Milliyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.