haberkartali.net

Cenk Tosun yeniden Beşiktaş’ta

31 Ocak 2021 - 12:24
Beşiktaş, golcü transferinde mutlu sona ulaştı. Everton forması giyen milli yıldızın 1.250 bin Euro olan maaşının 1 milyon Euro'sunu Kara Kartal karşılayacak.

Beşiktaş golcü sorununu eski yıldızıyla çözdü. Siyah-beyazlılar, Mandzukic ile başlayan ara transfer serüveninde Hulk ile de anlaşamayınca Cenk Tosun için görüşmeleri sıklaştırmıştı. Milli futbolcunun Başkan Ahmet Nur Çebi ile yaptığı görüşmenin ardından Beşiktaş’a dönmek adına gösterdiği büyük istek sonrası Everton ile üç gün boyunca yoğun görüşmeler yapıldı.

İmza sezon sonuna kadar olacak
İlk teklifini “Yarı yarıya maaşını ödeyelim” şeklinde yapan siyah-beyazlılar ret yanıtı alınca dün İngiliz ekibinin “Tamamını karşılarsanız göndeririz” yanıtını kabul etti ve anlaşma gerçekleşti. Sezon sonuna kadar siyah-beyazlı kulüpte forma giyecek 29 yaşındaki oyuncu için kiralama bedeli ödenmeyecek. Beşiktaş, Cenk’in 1.250 bin Euro maaşının 1 milyon Euro’sunu karşılayacak. Kalan 250 bin Euro ise şampiyonluk bonusu olacak.

Rekor bonservisle gitmişti
Ocak 2018’de Beşiktaş’tan 22.5 milyon Euro (200 milyon TL) bonservis ve bonuslar üzerinden Everton’a transfer olan Cenk Tosun, kulübün kasasına bugüne dek yaklaşık 25 milyon Euro girmesini sağlayan isim olmuştu. Birkaç hafta önce şu an için Türkiye’ye dönmek istemediğini açıklayan milli futbolcu, Avrupa Şampiyonası öncesi yeniden form tutmak ve eski günlerine geri dönmek için adaptasyon sorunu yaşamayacağını düşünerek kararını değiştirdi. Cenk, CSKA Moskova’nın da cazip teklifini reddedip yuvaya döndü.

Özel uçakla geliyor
Beşiktaş forması giydiği dönemde taraftarın sevgilisi olan ve “Tosun Paşa” lakabı takılan tecrübeli futbolcu bugün İstanbul’da olacak. Siyah-beyazlı yönetim, Cenk için göndereceği özel uçakla yeni golcüsünü Türkiye’ye getirecek.

Haber Kaynağı: Sabah

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.