haberkartali.net

“Değişiklikler işe yarayınca…”

03 Ekim 2022 - 16:06
Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Beşiktaş - Fenerbahçe karşılaşmasının detaylarını ve teknik direktör performanslarını değerlendirdi.

Mehmet Demirkol, Beşiktaş – Fenerbahçe maçını Fanatik‘e değerlendirdi.

“Ismael takımının 60 dakikalık oyununun yaratacağı sıkıntıyı gidermek için alışıldık ön alan baskısını sadece kanalları kapatmaya,Crespo ve Arao’ya top aldırmamaya çevirmişti. Fenerbahçe’yi kenarlara yönlendirdiler. Bu Fenerbahçe’yi etkiledi. Ancak sanki Jesus da maçın son 30 dakikasını bekliyor gibiydi. Onlar da ön alan baskısını alışıldık seviyede yapamadı. Yine takım boyu kısaydı. Yine savunma üçlüsü çizgiyi çok iyi ayarladı ve son haftalarda olduğu gibi rakibi ofsayt tuzağına düşürdüler. Konya, Kayseri maçlarında da durum çok farklı değildi. Topa sahip oldular ama merkez baskıda kalınca istedikleri gibi hücum edemediler. Salih burada çok iyi iş yaptı. Konuk ekibin uzun topları da çalışmadı.Hakem de fiziksel mücadeleye karmaşık tepkiler verince oyun 19 faulle durdu. 20 derecede Ismael kazaklı, Jesus montluyken su molası da verildi. İlk yarıda beklenenin çok altında bir tempo ortaya çıktı.

Sürpriz ikinci yarıda

Ancak asıl sürpriz 2. yarıdaydı. Ismael sezon başından bu yana uyguladığı stratejiyi ters düz etmişti. Tabii Ghezzal’ı oynuna alma avantajı ve ilk yarıda çok yorulmamış olmak.Dakika dakika yükselen bir oyun yarattı.Değişikliklerin tamamı işe yaradı. Jesus içinse durum tam tersi oldu. Fenerbahçe merkezi alamadığı için oyundan iyice düştü. Ferdi’yi öne alma kararı işe yaramadı. Ve Beşiktaş her oyunu aldı hem de pozisyonlar buldu. Ancak özet yapmak gerekirse dün Valencia başta olmak üzere hücumcular değil savunmacıların gecesiydi.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.