haberkartali.net

Elneny geldi, Atiba coştu

30 Aralık 2019 - 9:22
Ligin ilk yarısını 4 gol, 3 asistle tamamlayan Atiba, Elneny’nin ön liberoda verdiği güvenle kilit pas ortalaması ve çalım denemesini yükseltti.

Süper Lig’in ilk yarısını 30 puanla tamamlayan Beşiktaş’ta, ilk devreye damga vuran isimlerden biri; ilerlemiş yaşına rağmen Atiba Hutchinson oldu…

4 gol ve 3 asistle siyah beyazlıların en fazla direkt skor katkısı yapan oyuncularından biri olan 37 yaşındaki yıldızın hücumdaki etkinliğinde en büyük pay ise Mohamed Elneny’ye ait. Ön liberoda geçtiğimiz sezonlarda savunma odaklı bir oyun ortaya koyan Atiba; Elneny’nin gelişiyle geride daha fazla rahatladı ve hücuma daha çok destek verme imkanı buldu. Maç başına kilit pas sayısını 1.1’e yükselten Kanadalı, çalım denemesini de yükseltti ve ortalama 1 başarılı çalım girişimine ulaştı. Atiba, Kopenhag ile 9 gol attığı 2007-08 sezonundan sonraki en çok skor katkısı verdiği sezonu yaşıyor.

‘Takımın sigortası’

Başarısının sırrını anlatan Atiba, “Elneny takımın sigortası. Defanstan kolay top dağıtımı yapılıyor ve kontratağa çıkıyoruz. Elneny beni çok rahatlattı. Çünkü geçen yıldan farklı oynuyorum” dedi. Atiba şöyle devam etti: “Sahanın her yerine basabiliyorum. Elneny ile Süper Lig’in ikinci yarısında daha büyük başarılara imza atarız.”

Savunmada geçit vermiyor

Beşiktaş’ta Atiba’nın performansının yükselmesinde başrol oynayan Elneny, ön liberoda beklentileri karşıladı. Mısırlı sadece 1 asist yapmasına rağmen, geride ortalama 1,4 top çaldı ve ortalama 0,9 top çaldı. Yıldız futbolcu ayrıca, ilk yarıda topun 3. bölgeye taşınmasında da büyük rol oynadı.

Rakamlarla Atiba;

4 gol
3 asist
0.4 ort. şut
%91,7 isabetli pas
2.3 hava topu
1.1 kilit pas
1 ort. çalım

Haber Kaynağı: Hürriyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.