haberkartali.net

“Ey Beşiktaşlı, sen olsan ne yapardın?”

25 Ekim 2019 - 15:07
Futbol yorumucusu Serdar Ali Çelikler, Braga maçında ıslıklanan Abdullah Avcı'ya destek çıktı.

Serdar Ali Çelikler, Beşiktaş‘ın dün akşam aldığı Braga mağlubiyeti sonrası istifa çağrılarına tutulan Abdullah Avcı‘ya, Habertürk‘teki köşe yazısında arka çıktı.

İşte Çelikler’in açıklamaları:

“Erdem Seçgin ve Kartal Yılmaz isimli 2000 doğumlu iki genç oyuncunun oyuna alındığı, 2001 doğumlu Erdoğan’ın yedek olarak kulübeye alındığı, kimsenin beğenmediği Karius’a bir şey olsa kaleye Utku Yuvakuran’ın geçmek zorunda kalacağı bir kadronuz var.

Takımın en önemli 2 isminden biri Burak Yılmaz sürekli sakat.

İkinci ismi Adem Ljajic ise bu maça kadar ‘triplerde.’

Santrfor yedeği son derece yetersiz Umut Nayir.

Vida-Elneny-Ljajic dışında uluslararası oyuncusu olmayan kadronuzda bir diğer tecrübeli oyuncunuz da Caner.. Ha bir de Necip.

Şimdi takımınız bu.

Üstelik bu takımın oyuncularının bir kısmının uzun süredir para alamıyor.

Kılı dönen ‘ağrım var’ diyor. Üstelik siz de imza attığınızdan beri delikli kuruş almamışsınız.

Şimdi “Avcı istifa” diyen Beşiktaşlılar; Sizi Abdullah Avcı’nın yerine ışınlayalım. Siz olsanız ne yapardınız?

Yine de Braga gibi kaliteli bir takıma karşı 1-1’i bulmuşsunuz. Penaltıyı Adem de atamazsa siz, Beşiktaş hocası olarak ne yapardınız? Avcı’yı istifaya davet etmek kolay. Hafta sonu Galatasaray mağlubiyeti de gelirse Abdullah Avcı’nın devam edebileceğini de sanmıyorum. Ancak gerçeği duymak isteyenler için buyurun asıl sorunlara:

* Geçen sene Fenerbahçe’nin yaşadığı depresyonu bu sene Beşiktaş yaşıyor. Islıklamanın hiçbir faydası yok.
*Ayrıca, kiralık oyuncular bu psikolojideki bir takımda yavaş yavaş salarlar. ‘Bana ne’ diye oynarlar ki öyle olacağını göreceksiniz.
* Bir süre sonra sonuçlar düzelmeyince sakat oyuncular haftalarca iyileşemez. Herkesin ‘kılı döner’.
*Paralar ödenmemeye devam ederse (yeni yönetimde bunun olacağını sanmıyorum) hiç kimse oynamaz. İdmana dahi çıkacak adam bulamazsınız.
*En büyük sorun iç sahada yaşanır. Seyirci baskısı ters teper. Deplasmanlarda da hakemler ekstra dayak atar bu tür ‘düşmüş büyük takımlara’.

Boyd falan bu takımın oyuncusu değil. N’koudou dışında kimsenin bu takımın geleceğinde yeri yok. Kiralıklar dahil gelecek senenin kadrosuna çalışmak lazım. Bir de çalışılan menajerlere çok dikkat etmek gerek. Takımda tartışılan oyuncuların hepsi aynı menajerin oyuncusuysa yine geçen yılki Fenerbahçe’yi hatırlatmakta fayda var.

Bu takımın bu halde olmasında en az kusurlu kişi Abdullah Avcı’dır. Ancak kendisine Galatasaray derbisi öncesi bir hatırlatmam olacak. Yavuz Turgul’un Av Mevsim adlı filmini izlesin. Belki bakış açısını değiştirmesine yardımcı olur.”

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.