haberkartali.net

Futbolsuz maç

21 Nisan 2021 - 10:38
Futbol yazarı Cem Dizdar, Sivasspor - Beşiktaş maçının detaylarını ve futbolcu performanslarını köşe yazısında değerlendirdi.

Cem Dizdar, Sivasspor – Beşiktaş karşılaşmasını Fanatik‘e değerlendirdi.

“Bir iki kırık dökük Sivas hücumu… Topla daha çok oynayıp pas yapan ancak rakip alana geçiremediği için etkisiz kalıp, şut dahi atamayan Beşiktaş… Özetle ilk yarı böyle. Sivas’ın kendi ceza alanı önüne yığılıp oyunu soğuturken fırsat beklediği, tipik memleket maçlarından biri. Ne analize ne senteze gerek bırakmayan bir vasatlık! Bu oyunla bu takımlar de ki, Şampiyonlar Ligi ya da UEFA’ya gitti. Başa gelecekleri tahmin etmek zor mu?

İkinci yarıya Aboubakar’sız çıkan Beşiktaş işi biraz ciddiye almış görünüyor ama düzen aynı. İlk ciddi pozisyonunu da 53’te Ghezzal/Rosier iş birliğinde yakalıyor, olmuyor. Oyun biraz genişler gibi olunca Sivas hemen sahaya Kayode’yi gönderiyor. Kısa süre sonra da Erdoğan’la gole yaklaşıyorlar ama onun tercihi de en olmayacak oluyor! Ve oyun ülke vasatında yeniden tıkanıp kaldı! Üstelik Sivas faulleri artırdıkça, zaten temposu olmayan maç iyiden iyiye soğuyor ve iş sadece ‘oyuncu becerisine kalıyor. O da işlemeyince futbolsuz maç Fenerbahçeliler’i memnun eden sonuçla tamamlanıyor.

Gecenin sorusu

Kendilerinin bile beğenmediği bir oyunla kazananlar, ‘İyi futbol beklemeyin sonuç önemli’ diyordu. Peki şimdi ne oyun var ne de arzulanan sonuç! Ne yapacağız şimdi?

Maçın starı

Öyle birini göremedim ama Dorukhan Toköz ile Atiba Hutchinson epey çalıştı. Erdoğan Yeşilyurt ile Ahmet Oğuz da öyle ama Erdoğan ciddi iki pozisyonu da harcadı.

Maçın olayı

Takımı şampiyonluğa gidiyor. Aboubakar’ın bir sonraki maçta olup olmayacağı belirsiz. Wellinton’un hareketine faul çalınıyor ama o yerine geçeceğine parmağını sallayıp duruyor. ‘Sarı kart’ ve bir sonraki maçta yok! Oldu mu şimdi?

Kısa mesaj

Avrupa gerildi ama biz zaten 2024 sonrası denklem dışıyız. Bu durumu ülke içinde oyunu düzenlemek için fırsata çevirebilir miyiz yoksa bunun gibi vasat oyunlara yıllarca katlanacak mıyız? “

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.