haberkartali.net

“Ghezzal sahne aldı”

12 Nisan 2021 - 10:02
Futbol yazarı Cem Dizdar, Erzurumspor - Beşiktaş maçının detaylarını ve futbolcu performanslarını köşe yazısında değerlendirdi.

Cem Dizdar, Erzurumspor – Beşiktaş maçını Fanatik‘e değerlendirdi:

“Kasımpaşa maçında oyuncu yeri değişikliğiyle oyunu da akamete uğrayan Beşiktaş, Josef De Souza’nın yokluğunda o bölgeyi Dorukhan ile ikame ederek ‘’klasik yerleşim’’iyle başladı maça. Karşılığını da maç başında önce Cenk ile pozisyon bularak aldı. Ardından tam da o bölgede iki benzer iş yaparak Atiba ve Ghezzal pasörlüğünde Larin ve Oğuzhan ile golleri buldu. Yetmedi ilk devre boyu aynı bölgeyi zorladı durdu. Belli ki sol stoper Hasan Hatipoğlu üzerine sağ kulvardan bir oyun kurmuştu Beşiktaş teknik heyeti. Esasen ilk devre ülke vasatını aşamadı ama öngörülemez kaleci hataları maçı gollü, haliyle oyunları değilse de sonucu belirsiz hale getirdi.

İkinci devre durağan akarken Cenk’in baskısını takip edip topu kapan Ghezzal aldı sahneyi. Slaloma kalktığında Erzurumlu her oyuncu kendisini izleyince o da uygun açıyı bulup tabelayı bir kez daha değiştirdi. Oyun durağana girmiş ve belirsizlik artmışken o beğenilmemek için fırsat kollanan Necip’in uzun topu Beşiktaş’a maç başından bu yana neredeyse tek sol kulvar hareketliliğini getirdi. N’Koudou’nun pratik tutumu Gökhan Töre’ye golü attırarak maçı da bitirdi.

Gecenin sorusu

Dilimde tüy bitti! Korner atışlarında goller büyük oranda arka direğe vurulan kafa toplarından geliyor. Bu ön direğe adam koyma inadı ne zaman kırılacak acaba? Bence direğe adam koyulmasın ama koyulacaksa bari arka direğe konsun.

Maçın starı

Kim acaba? Atiba mı desem Ghezzal mı? Yoksa az iş? Bir gol, bir asistle oynadı oyuncu çok çalışmış görünen Emrah Başsan mı? Ama kalecilerin olmadığı kesin…

Maçın olayı

İki kalecinin yediği hatalı goller maça elektrik yükledi! Neticede kaleci kurtarışı ihtimali düştükçe futbolcu iştahı artıyor ve maça da – olumsuz anlamda – renk geliyor! Bu maçta öyle oldu.

Kısa mesaj

Neresinden bakılırsa bakılsın ligin en kararlı takımı Beşiktaş. Tökezleyince çabuk toparlanıp hedefe kitleniyor. Böylece Emre Belözoğlu’nun “Onlar da kaybedecek” kehanetini boşa çıkarıyor! Ama futbolun yine de ne getireceği hiç belli olmaz…”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.