haberkartali.net

Herkesin kaderi Beşiktaş’ın elinde

16 Mart 2021 - 12:28
21 Mart Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçı ile birlikte Süper Lig'de şampiyonluk rotası da şekillenecek.

SORU: G.Saray ve Beşiktaş kazandı, F.Bahçe ise büyük bir darbe yedi. Şimdi yarış nasıl ilerler? F.Bahçe yarıştan koptu mu?

ÖMER ÜRÜNDÜL: Matematiksel olarak F.Bahçe tabii ki yarıştan kopmuyor ama derbiyi kazanırsa çok az şansla devam edecek. Bana göre son oynanan haftadan sonra yarış Beşiktaş ile G.Saray arasında geçecek. G.Saray’ın beklediği tek şey, bitime 3 hafta kala oynayacağı Beşiktaş maçına en fazla 3 puan geride girebilmek. Tabii ikisinin de zor maçları var ancak Beşiktaş, zor da olsa Başakşehir maçını kazandı. Eğer F.Bahçe’yi de yenerse bence önü iyice açılacak.

ALİ GÜLTİKEN: Beşiktaş ve G.Saray’ın büyük avantajı var, Beşiktaş’ın herkesten fazla avantajı var. F.Bahçe’nin olmazsa olmazı Beşiktaş karşısında bir galibiyet gibi görünüyor. Beşiktaş kazanırsa F.Bahçe yarıştan tamamen kopar, beraberlikte bile denklemde zorlanmaya başlar. Bu maç G.Saray’ı da yakından ilgilendiriyor. F.Bahçe’nin kazanması ya da beraberliği, G.Saray kazandığı anda onlar için ciddi avantaj olur. Beşiktaş’ın kazanması F.Bahçe açısından çok ağır, G.Saray açısından da istemeyeceği bir durum yaratır.

FATİH DOĞAN: “Büyük takımsanız defansif oyun sizi yarışta tutar ama şampiyonluğa yetmez” diye bir iddiam var. Trabzonspor çok iyi toparlayıp, başarılı bir periyot yakaladı, yarışa da ortak oldu ancak oyunuyla şampiyonluğu alacak o ışığı vermedi. F.Bahçe bunu görüp 4 haftadır tarzını değiştirdi. Konya maçı ödülüydü. G.Birliği maçı iş kazası. Beşiktaş maçını kaybeder veya berabere bitirirse ağır yara alır. Ama yine de havlu atmaz. İnisiyatifini kaybeder. Ancak kaybetse de F.Bahçe’nin yarışın içinde olacağını düşünüyorum. Vazgeçtikleri an kaybettikleri andır. Ama hiçbir takım kalan 11 (Beşiktaş 12) maçı kazanacağını garanti edemez. Beşiktaş buna en yakın takım. Oyunu da şampiyonluğu hak ediyor. Fatih Terim’le G.Saray’ın final tecrübesi var. Belhanda krizini bile küçük bir vücut çalımıyla gündem dışına ittiler. Yarışta iddialılar.

BÜLENT TİMURLENK: Şampiyonluk yolundaki takımda ne görmek istersiniz? Kuvvetli ve rakibe önlem aldıran oyun planı, iş bitiren santrfor, tecrübeli orta saha, sorunsuz soyunma odası, tesislerde huzur ve armaya adanmışlık… Beşiktaş’ta hepsi var. İşte bu fotoğrafla F.Bahçe derbisine çıkacaklar ve karşılarında bu maddelerin birçoğunu kendi için sorgulaması gereken rakip bulacaklar. G.Saray ise Kayseri’de virajı dönüp “Rize maçını kazanır, derbiye göre ya zirveyi ele geçiririm ya da yarışta bir rakibim eksilir” hesabını yapacak bu hafta.

Haber Kaynağı: Sabah

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.