haberkartali.net

“Josef’in kırmızısı doğru ama…”

05 Eylül 2022 - 13:20
Eski hakem Deniz Çoban, Ankaragücü-Beşiktaş karşılaşmasının detaylarını ve hakemlerin performanslarını değerlendirdi.

Deniz Çoban, Ankaragücü-Beşiktaş maçını Fanatik‘e değerlendirdi.

“Ligimizin en tecrübeli ve kariyerli iki-üç hakeminden biri olan Mete Kalkavan, tecrübesinin verdiği rahatlıkla, zorlanmadan ve kritik kararlarında yanılmadan başarılı bir maç çıkarttı.

Faul ve kart standardını maç boyunca korudu. Ufak tefek hataları maçın gidişatını etkileyecek kararlar değildi.

70.dakikada Salih’in kafayla vurduğu top Eren Derdiyok’un eliyle buluştu. Belki de Mete Kalkavan’ın maç içinde gözünden kaçan ender ihlallerden biriydi ama VAR’daki Alper Ulusoy’un gözünden bu elle oynama ihlali kaçmadı. Doğru bir penaltı düdüğü çalınmış oldu.

Maçın uzatma anlarında Marlon’un hakeme tepki olarak korner bayrağına vurması sarı kartı gerektiriyordu. Hakem de doğruyu yaparak Ankaragücü oyuncusuna ikinci sarı kartı göstererek oyundan ihraç etti.

Maçın bitimiyle birlikte, sahaya giren kendini bilmez bir taraftar, Beşiktaşlı futbolculara uçan tekme attı. O sırada orada bulunan ve bu kendini bilmezin eylemine devam edeceğini gören Josef de bu seyirciye anladığı dilden davrandı.

Orada hangi futbolcu olursa olsun yapacağı çok farklı olmaz, ben dahil kim olursa olsun aynı tepkiyi verirdi.

Josef’i yaptığı eylemden dolayı eleştirmek mantık dışı. Bu davranışının kırmızı kartla cezalandırılması vicdanlarda yer bulmadı.

Hakem açısından baktığınızda, hakem kural neyse uygulamak zorunda. Hiçbir pozisyona ya da duruma duygusal bakamaz. Benzer pozisyonlar daha önce dünyanın birçok ülkesinde yaşandı ve sonuç kırmızı kart oldu.

Böyle bir durumda hakem de istemeye istemeye o kartı çıkartmıştır. Top, bu saatten sonra PFDK’da olacak ve asıl değerlendirmeyi orası yapacaktır. Mete Kalkavan da yaşananları tüm ayrıntılarıyla raporuna yazarak, Josef’in uğradığı haksız tahrikin boyutunu PFDK’ya olduğu gibi yansıtacaktır.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.