haberkartali.net

Maç öncesi öne çıkan istatistikler

18 Ekim 2019 - 10:42
Beşiktaş, Süper Lig'in 8. haftasında Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak. İşte iki takımdan maç öncesi öne çıkan istatistikler.

Ankaragücü’nü Süper Lig tarihinde en fazla mağlup eden takım olan Beşiktaş (8G 24B 68M), aynı zamanda rakibini deplasmanda en fazla yenen ekip olmak için sahaya çıkıyor (27; Fenerbahçe ile eşit).

Beşiktaş‘ı konuk ettiği son dört Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Ankaragücü (1G 2B), bu karşılaşmaların üçünde kalesini gole kapattı.

Süper Lig’de oynadığı son 10 iç saha maçında tek yenilgi alan Ankaragücü (4G 5B), daha önceki süreçte dört maçlık puan hasreti yaşamıştı.

Çıktığı son beş deplasman maçını kaybeden Beşiktaş, Süper Lig tarihindeki en uzun ikinci serisini yaşıyor (Mayıs-Kasım 1977 arasında yedi maç). Siyah beyazlıların lig tarihindeki en uzun deplasman serisi, Aralık 1977’deki Ankaragücü deplasmanı ile son bulmuştu (0-1).

Süper Lig’in ilk yedi haftasında oynanan maçlarda en fazla top kapan takım Ankaragücü (83).

Süper Lig’de bu sezon skor olarak maçların en büyük bölümünde geride oynayan takım Beşiktaş (247 dakika).

Bu sezon Süper Lig’de Beşiktaş‘tan (11) daha az net gol pozisyonuna giren iki takımdan biri Ankaragücü (8).

2019/20 sezonunun ilk yedi haftasında duran toptan en fazla gol bulan takım olan Beşiktaş’ın (6), ligde attığı son beş golün dördü duran top organizasyonlarından geldi.

Ankaragücü’nün bu sezon Süper Lig’de attığı gollerin %50’si Dever Orgill’den geldi (3/6).

Beşiktaş’ın Süper Lig’de attığı son dört golün üçünde Burak Yılmaz’ın doğrudan katkısı var (2 gol & 1 asist).

Haber Kaynağı: AA

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.