haberkartali.net

“Beşiktaş’tan başka takıma gitmem”

08 Temmuz 2022 - 10:03
Geçen sezonu Kasımpaşa'da kiralık geçiren Muleka ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Beşiktaş, imzadan kısa süre önce büyük bir şok yaşadı.

Beşiktaş’ın Standart Liege’den kadrosuna kattığı Jackson Muleka’yla ilgili şoke eden gerçek ortaya çıktı.

Geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği Kasımpaşa’da dikkatleri üzerine çeken Kongolü golcü, kendisini 5 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan imzayı atmıştı.

Beşiktaş, Muleka’nın bonservisi için Standart Liege’e 3 milyon 350 bin Euro ödemişti. Başarılı futbolcu ise 1 milyon Euro maaşta anlaşmıştı.

Başarılı futbolcunun Beşiktaş’a transfer olmadan hemen önce Kasımpaşa’nın kapısından döndüğü ortaya çıktı.

KASIMPAŞA DEVREYE GİRDİ

Beşiktaş, pazartesi günü Jackson Muleka için Standard Liege ile kesin anlaşma sağlamıştı. Bir gün öncesi ise bir hayli hareketli geçti.

Siyah-beyazlıların, 22 yaşındaki Demokratik Kongolu futbolcuya karşılık Belçika ekibiyle 3 milyon 350 bin Euro’ya el sıkıştığı sırada, Kasımpaşa resmi olarak 3.5 milyon Euro’luk bir teklifle geldi. Üstelik, ödeme koşulları da Beşiktaş’tan daha iyiydi.

‘İŞ BİTTİ’ DERKEN ORTALIK BİR ANDA KARIŞTI

Bu gelişme sonrası pazar akşamı bir anda ortalık karıştı. Standard Liege yönetimi Kasımpaşa’nın önerisini kabul etmeyi kararlaştırırken devreye giren Muleka net tavrıyla bunu engelledi.

Genç oyuncu, “Kasımpaşa’ya kesinlikle gitmeyeceğim. Beni Beşiktaş dışında bir yere gönderemezsiniz” restini çekince Belçika ekibi geri adım atıp, siyah-beyazlıların şartlarına “Evet” demek zorunda kaldı.

GOL ATMA SIKLIĞINDA DÖRDÜNCÜ SIRADA

Geçen sezonun devre arasında Kasımpaşa’ya gelen Muleka, 1063 dakikada 12 gol üretti. Genç futbolcu, geride kalan sezonda Süper Lig ve Avrupa’nın 5 büyük liginde gol atma sıklığı en yüksek dördüncü oyuncu unvanını aldı.

88.5 dakika başına bir gol kaydeden Demokratik Kongolu yıldız, Robert Lewandowski (84.3), Erling Haaland (87) ve
Patrik Schick’i (87.5) takip etti.

 

Haber Kaynağı: Sabah

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.