haberkartali.net

“N’Sakala’ya rağmen”

15 Mart 2021 - 11:09
Futbol yorumcusu Fatih Doğan, Başakşehir - Beşiktaş karşılaşmasının detaylarını ve teknik direktör performanslarını değerlendirdi.

Fatih Doğan, Başakşehir – Beşiktaş karşılaşmasını Sabah’a değerlendirdi:

“Beşiktaş’ın Başakşehir maçında ilk yarıda rekor bir oranla 419’a 131 isabetli pas ve %73’e %27 gibi topla oynama yüzdesine ulaşması kimseyi şaşırtmadı. Başakşehir’in evinde savunma ağırlıklı başlayacağı tahmin ediliyordu. Ancak Aykut Kocaman savunmayı sertleştirmeyip, oyunu çirkinleştirmedi. Hatta ilk yarıda Crivelli ile hesabını yaptığı fırsatı da buldu ancak sonlandırmadı. Sezonun ilk yarısında Beşiktaş’ın yine 3-2 üstünlüğüyle biten maçın yıldızı Rıdvan’dı. Rıdvan o maçta Rafael ve Visca’yı felç etmiş, en iyi performansa imza atmıştı. Sergen Yalçın’ın pozisyon ve kademe hataları yapan N’Sakala ile başlamasının hata olacağını defalarca söyledim. Ancak dün Beşiktaş bu ısrar yüzünden adeta ipten döndü.

Welinton topu kaybediyor, N’Sakala sağa takım olarak yaslanan takımda doğru yerde ve kendi kanadının oyuncusu Deniz’i tutuyor. Ancak gol pozisyonunda Aleksic’in ortasında yine pozisyonu okuyamayıp, Deniz’i kaçırıyor. Deniz de hamlesini yapıp N’Sakala’nın bakışları arasında beraberlik golünü atıyor. Başakşehir’in ikinci golünde yine bir top kaybı, yine basit bir hata ve tuttuğu Demba Ba’yı kaçıran yine N’Sakala. Rıdvan varken Sergen Yalçın’ın bu oyuncudaki ısrarını anlamıyorum. Sık sık hata yapan torpille 11’de oynayan oyuncu gibi. Göndermek için değil sezon sonunu şimdi kadro dışı kararı alsalar alkışlarım. Rıdvan’ı, Dorukhan ile hatta Necip’le yedeklerim, yine bu ismi kadroda tutmam. Bu hatalar şampiyonluk yolunda Beşiktaş’a ağır bedel ödettirebilirdi. Ancak önce Welinton’un sonra Souza’nın golleri bunun önüne geçti.

Cüneyt Çakır ve VAR’da Mustafa Öğretmenoğlu’nun oyun 1-1 devam ederken Larin’e arkadan yapılan müdahalede penaltıyı vermemesi çok kritik bir hataydı. Onun dışında hatasız, temiz bir maç yönetti.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.