haberkartali.net

Rota Muleka’ya döndü

04 Temmuz 2022 - 10:10
Siyah-beyazlılar, Burnley kulübü ile anlaşma sağlayamayan golcü oyuncu Jackson Muleka için yeniden devreye girdi.

Beşiktaş, Muleka‘yı yeniden gündemine aldı. 22 yaşındaki golcü futbolcu, Burnley ile henüz anlaşma sağlayamadı. Standard Liege ile Burnley Kulübü 4 milyon euroya anlaşmaya varmıştı.

Ancak Muleka ve Burnley orta yolu bulamadı. Beşiktaş’ın önerdiği ücret ile Burnley’nin önerdiği arasında büyük fark oluşmasından dolayı Muleka, Beşiktaş’a gelmek istiyor. Beşiktaş, Liege ile yeniden görüşecek. Belçika ekibiyle 2024’e kadar sözleşmesi bulunan futbolcu için satın alma opsiyonuyla kiralama teklifi yapılacak.

Opsiyon pazarlıkları sürüyor

İki kulüp zorunlu opsiyon konusunda anlaşırsa, transfer tamamlanacak. Bu rakamın, Burnley’in önerdiği 4 milyon euro olması bekleniyor. 22 yaşındaki futbolcuya İngiliz ekibi 1 milyon euro civarında yıllık ücret önermişti.

Ancak Beşiktaş’ın 2 milyon euroyu gözden çıkardığı öğrenildi. Bu sebeple Kongolu futbolcu, Siyah-Beyazlı formayı giymeye sıcak bakıyor. Transferin bu hafta içinde olumlu veya olumsuz şekilde netleşmesi bekleniyor. Muleka geçen sezon kiralık forma giydiği Kasımpaşa’da parlamıştı.

Rakamlar iyi vaziyette

Ligde 14 karşılaşmaya çıkan 22 yaşındaki futbolcu, 12 kez rakip ağları salladı. Ayrıca 5 kez de asist yaptı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’yle 13 milli maça çıkan Muleka, ülkesi adına da 3 gol kaydetti.

Büyük bir potansiyeli bulunan Jackson Muleka’nın ilerleyen yıllarda daha da değer kazanması bekleniyor. Beşiktaş, Muleka transferiyle hem hücum hattını güçlendirmek hem de geleceğe yatırım yapmayı hedefliyor. Teknik Direktör Ismael’in de genç futbolcu konusunda çok istekli olduğu öğrenildi.

Haber Kaynağı: Akşam

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.