haberkartali.net

“Santrforoloji”

31 Ekim 2022 - 20:47
Futbol yorumcusu Ali Ece, Beşiktaş - Ümraniyespor karşılaşmasının detaylarını ve teknik direktör performanslarını değerlendirdi.

“Şenol Güneş’in kariyerindeki başarıların hepsini yazmaya bu köşedeki alan yetmez. Onu benim gibi sevenlerin de sevmeyenlerin de hemfikir olduğu bir şey vardır ama: Üniversitelerde santrforoloji bölümü açılsa ders verenlerden birisi Şenol Güneş olur. Ümraniyespor maçına da Şenol hocanın çalıştırdığı takımın santrforlarının Burak Yılmaz, Fernandao, Bakambu, Premier Lig’e transfer olan Cenk Tosun örneklerinden hatırladığımız gibi performanslarının zirve yapması sıkça görülen bir futbol olgusu. Dün gece de Cenk ve Weghorst ikişer tane gole imza atarken onlara pozisyonları üreten kolektif oyun da ilk maçtan görece uygun rakip Ümraniyespor karşısında Şenol Güneş futbolundan numuneler sergiledi. Gedson 2016 model Oğuzhan misali serbest 8’de asıl potansiyelini gösterdi.

Beşiktaşlılar’ın mutlu olması için…

Ezbere uzun top şişirilmedi, Weghorst komple forvet rolünde oynatıldı. Özellikle Beşiktaş’ın beşinci golünde yaptığı vuruş çok zekiceydi: O pozisyonda Weghorst sadece yere yatarak soluyla köşeye vurursa gol olabilirdi öyle yaptı. Şenol hocanın kafası ne kadar rahat olur, ne kadar konsantrasyonunu santrforoloji ve takımı geliştirebilecek diğer teknik direktörlük maharetleri için kullanırsa o da Beşiktaşlılar da daha mutlu olurlar. Başlangıç beklerin performansı hariç umut verici, asıl belirleyici ise şüphesiz Dünya Kupası arası ve sonrasında bu kadronun ne oranda Şenol Güneş takımı hüviyetinde olacağında.”

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.