haberkartali.net

Şenol Güneş’ten, Atiba Hutchinson kararı

10 Kasım 2022 - 12:52
Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü Eleme Turu'nda Beşiktaş sahasında Serik Belediyespor'u 3-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.

Derbide Galatasaray ‘a 2-1 kaybeden Beşiktaş , Ziraat Türkiye Kupası’nda moral buldu. Siyah-Beyazlılar 2.Lig ekibi Serik Belediyespor’u 3-1 devirdi. Kara Kartal’da ikinci sezonunda üçüncü maçına çıkan ve ikinci galibiyetini alan Şenol Güneş de karşılaşmayı değerlendirdi.

‘RAKİBİN OYNAMASINA İZİN VERDİK’

Kazanmaları gereken bir maçta galip geldiklerini belirten tecrübeli hoca, “Yarın 10 Kasım. Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyorum. Minnettarız. Kurucumuz olarak yol gösterip önümüzü açan liderimiz. Hepsine minnettarız. Bugün oyuna baktığımızda, rakibimizin gücü ve oyuncu kalitesi bizim gerimizdeydi. Her şeye rağmen oyun başlangıcı ve ilk yarının çoğunda ciddi bir oyun ortaya koymak istedik. Bu da skora yansıdı. İkinci yarıda da pozisyonlar bulduk ama oyuncuların, rakibe göre üstün olmasından kaynaklı pozisyonlardı. Rakibin de oynamasına izin verdik. İkinci yarıda hatalarımız oldu ama bunları baskıyla giderdik. Kendi sahamızda kaptırdığımız toptan rakibin gol atması, bizim için eksi puan. Bugün kazanmış olmak önemli. İlk yarıdaki ciddiyet için oyunculara teşekkür ediyorum. Ama ikinci yarıda tempo düşürüp top kullanamamamız da bizim eksilerimiz” dedi.

‘BEŞİKTAŞ’IN HEDEFİ KUPAYI KAZANMAKTIR’

Özeleştiri yapan Güneş, “Rakibi oynatıyoruz. Hiç oynamayan oyuncularımız vardı. Oyunun akışındaki eksikleri söyleyeceğim. Birkaç sakat oyuncumuz vardı, onları kullanmadık. Diğer oyuncuları dinlendirdik. Hangi oyuncuyla çıksak, kazanmamız gereken bir maçtı ve kazandık. Kupada önümüzde maçlar olacaktır. Beşiktaş’ın hedefi kupayı da kazanmaktır. Ligde de son maçta aldığımız yaraya rağmen yarışta olacağımızı düşünüyorum. Bu umutla yaşıyoruz zaten. Beşiktaş bir ailedir ve birlikte güçlüyüz. Antalyaspor maçının çok daha kaliteli ve zor olacağını düşünüyorum. Bu maçın artık bir önemi kalmadı. Bu dönemi bitirip, kamp döneminde iyi bir hazırlıkla ikinci döneme iyi başlamamız gerekiyor. Eldeki oyuncuların verilen şansı iyi kullanması için bir dönem var, bunu da kullanacağız. Hiçbir oyuncumuzu gönderemeyiz, hiçbir oyuncu da alamayız. Dünya Kupası arasında transfer zaten olmuyor. Ocak ayın kadar eldeki oyuncularla gideceğiz. Ondan sonra bir karar veririz. Takımı sürükleyen oyuncu burada kalır. Şu ana kadar iyiler var, eksikler var. Hazırlık döneminden sonra çok daha farklı şeyler çıkabilir” ifadelerini kullandı.

“BUGÜNÜN DE EN İYİSİ GENÇ ATİBA’YDI”

Takımdaki sakat oyuncular hakkında bilgiler veren tecrübeli teknik adam, “Ghezzal ameliyat oldu. Tedavilerle düzelmesi beklendi ama olmadı. Süreyi doktor biliyor. Aradan sonra bakacağız. ABD’den gelince bakacağız. Rosier, Josef, Masuaku’nun oynayıp oynamayacağına bakacağız. Oyuncuların kendilerini nasıl hissettiği önemli. Milli takımlara gidenlerin de rahat olmadığı bir dönem yaşıyoruz. Sakatlık olmasa bile performans düşüklüğü de bir eksikliktir. Bugünün de en iyisi genç Atiba’ydı. Akıl var, teknik var, gayret var. Çok beğendim bugün. Oğuzhan Akgün de diriydi. Rosier ve Masuaku sakatken kimin oynayacağını da görmek istedim. Eldeki imkanları zorladık. Bugünkü maç oyuncuları görmek için iyiydi. Süre çok kısa şu anda. Kampta daha çok işleriz bunları ama son maç önemli” diye konuştu.

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.