haberkartali.net

Talisca Çin vatandaşı oluyor

06 Kasım 2019 - 9:17
Beşiktaş’a transferi gündeme gelen Talisca için Çin kulübü yabancı sorunu yaşamamak adına vatandaşlık başvurusu için harekete geçti.

Çin’de uygulanan 3+1 yabancı kuralı, Brezilyalı oyuncuları huzursuz ediyor. Talisca’nın da formasını giydiği GZ Evergrande takımında 3 Brezilyalı ve 1 Güney Koreli oyuncu bulunuyor. Takımın gelecek sezon kadrosuna bir yıldız oyuncu daha katma planı var. Bu durum ise Brezilyalı isimlerden birini tehlikeye sokuyor. Bu oyunculardan golcü Elkeson’un ve orta saha oyuncusu Paulinho’nun sözleşmesi 2023 yılında bitiyor. Talisca’nın sözleşmesi ise 2022’de sona eriyor. Ancak kulüp Talisca ‘yı daha uzun yıllar kadrosunda tutmak ve başka kulübe kaptırmak istemiyor. Bu yüzden de Çin vatandaşlığı için işlemleri başlatmaya hazırlanıyor.

Talisca ile sözleşme yenilenecek

Çin basınında Zhu Yi imzasıyla yer alan haberde Talisca konusunda şu bilgiler paylaşıldı: “Evergrande’nin şu anda yabancı kontenjanı Talisca’nın takımda kalması için yeterli. Önümüzdeki sezon bu konuda bir sıkıntı yaşanabilir. Bu durumda da kulüp Talisca’yı, Çin vatandaşı yapmak için girişimlerde bulunuyor. Bu şeklide yıllarca kulübe hizmet etmesi planlanıyor. Talisca’nın da uzun süreli bir sözleşme imzalanması halinde böyle bir şeye sıcak baktığı biliniyor. 25 yaşındaki oyuncu bu sezon Evergrande formasıyla 23 karşılaşmada görev aldı ve takımının skor gücüne 15 golle katkıda bulundu.

Haber Kaynağı: Akşam

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.