haberkartali.net

TFF’ye ek süre verildi

27 Aralık 2019 - 9:20
Beşiktaş Kulübü, VAR kayıtlarının açıklanması için Türkiye Futbol Federasyonuna ek süre verdi.

A Spor’un geçtiği son dakika bilgisine göre Beşiktaş, Süper Lig’in 16. haftasında oynanan Fenerbahçe derbisindeki VAR kayıtlarının açıklanması için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) 24 saatlik ek süre verdi. İlk başvurusunda TFF’ye, VAR kayıtlarının 26 Aralık 2019 saat 17.00’ye kadar açılması yönünde talepte bulunan siyah beyazlılar, TFF’ye 24 saatlik ek süre verdi. Beşiktaş, bu süre içinde kayıtların açıklanmaması durumunda yargıya gidecek.

Siyah beyazlı kulüp tarafından TFF Başkanlığına sunulan 26.12.2019 tarih ve 2019/534 sayılı dilekçede, 22.12.2019 tarihinde oynanan Fenerbahçe derbisindeki VAR kayıtlarının 26.12.2019 günü saat 17.00’e kadar kamuoyu ile eksiksiz paylaşılması yönündeki talebe atıf yapılarak bu talebe herhangi bir yanıt gelmediği belirtildi.

“TFF Yönetim Kurulu tarafından talebimiz kabul edilmeyip cevap verilmemesi durumu yargıya başvurma hakkımızın engellenmesi sonucunu doğuracaktır ki bu da Anayasamızın ihlali anlamına gelmekte ve suç teşkil etmektedir.”

Anayasanın 59. maddesinin 3. fıkrasına atıf yapılan ve Tahkim Yargılamasına müracaat koşulu olarak TFF Yönetim Kurulu tarafından söz konusu talebe dair karar verilmesi koşulu vurgulandı ve “TFF Yönetim Kurulu tarafından talebimiz kabul edilmeyip cevap verilmemesi durumu yargıya başvurma hakkımızın engellenmesi sonucunu doğuracaktır ki bu da Anayasamızın ihlali anlamına gelmekte ve suç teşkil etmektedir.” denildi.

Siyah beyazlı kulüp, kararın ne yönde olursa olsun Tahkim Kurulu’na müracaatlarının engellenmeyecek bir biçimde karar oluşturulmasını talep etti.

“Tüm bunlar için ilgi yazımız sonrası cevapsız geçirilen süreyi de dikkate alarak 24 saat daha bekleyeceğimizi, aksi takdirde TFF Yönetim Kurulu’nun tüm üyeleri ile diğer tüm kurullardaki ilgililer hakkında başta anayasal hak arama hürriyetimizin kısıtlanması ve görevi ihmal olmak üzere bilcümle suç işlendiğinden bahisle yasal yollara başvurularak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağının bilinmesini talep ve beyan ederiz.”

Haber Kaynağı: Sabah

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.