haberkartali.net

“Türbülanstan çıkış yolu”

08 Nisan 2021 - 14:56
Futbol yazarı Cem Dizdar, Beşiktaş - Alanyaspor maçının detaylarını ve futbolcu performanslarını köşe yazısında değerlendirdi.

Cem Dizdar, Beşiktaş – Alanyaspor karşılaşmasını Fanatik‘e değerlendirdi.

“Topu kullanmayı seven ve ülke ölçeğine göre iyi kullanmayı bilen iki takım karşı karşıya… Maça yüksek baskıyla başlayıp her topa el koyan Beşiktaş golü de erken buldu. Alanya’nın karşılık vermesi devrenin ortalarını bulurken Beşiktaş maçı koparacak sayıda pozisyon bulmuştu bile. Ancak bilinir, çoğu şey gibi futbol da devamlılık ister. İş taktik savaşına döndükten sonra Alanya da ürettiği pozisyonları gole çevirebilse iyi oynayan Beşiktaş’ı ilk devre için oyundan düşürebilirdi. İkinci devreye başlarken Beşiktaş temkinli görüntüdeydi. Bunu fırsata çeviren Alanya biri sağdan biri soldan yine gol olabilecek iki pozisyon örgütlediyse de sonuçlandıramadı. Haliyle rakibine de silkinmesi gerektiğini hatırlattı ve Beşiktaş da hatırladı!. Son iki maçta türbülansa girmiş görülen Beşiktaş hem skor hem oyunla hem de zor bir takım karşısında buradan çıkmış göründü. Lakin takımın savunma gücünü sırtlayan Josef de Souza’nın Erzurum maçında oynayamayacak olmasını da ihmal etmemek gerek. Çünkü, bazı oyuncuların yokluğunda Beşiktaş oyununun bozulduğuna da şahit olmuştuk.

Gecenin sorusu

Serbest vuruşlarda kurulan barajın arkasında yerde yan yatan bir oyuncu gözlüyoruz zaman zaman. Bu görüntü sadece bana mı tuhaf geliyor?

Maçın starı

Rachid Ghezzal hem oyunu organize edip hem golü atarken takımı lehine hangi etkiyi koyduysa, özellikle ilk devre yaptığı kritik kurtarışlarla Ersin Destanoğlu da benzer etkiyi gösterdi.

Maçın olayı

Maçın hemen başında direkten dönen denemesini 58’de tekrar eden Ghezzal’in golü bulmuş olması. Ghezzal bu golle tedirginlik koridoruna girebilecek takımını oyuna geri alırken Alanya’nın da direncinin kırılmasına yol açtı.

Kısa mesaj

Beklendiği gibi Süper Lig vasatının hayli üzerinde bir karşılaşma izledik. Bu tür takım ve karşılaşmaları çoğaltmak ülke oyununun izlenirliği ve üretkenliği açısından elzemdir.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.