haberkartali.net

Umut Nayir’in Beşiktaş hikayesi

28 Ekim 2019 - 19:21
Derbide Galatasaray'a attığı golle Beşiktaş'a altın değerinde 3 puan kazandıran Umut Nayir'in hikayesi bir hayli ilginç.

1993 Kayseri doğumlu olan Umut Nayir, Ankaragücü altyapısında yetişti.

Daha sonra Osmanlıspor, Yeni Malatyaspor, Göztepe ve Bursaspor formalarını terleten Umut, aynı zamanda da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi.

Umut Nayir Beşiktaş’a transfer süreci ise bir hayli sorunlu oldu. Öyle ki Osmanlıspor kendisi için yüksek bonservis bedeli talep etti. Hukuk öğrencisi olan Nayir, hakim olduğu alana giren bu konuyu incelemeye karar verdi.

Sözleşmesinin bitmesine 3 yıl kaldığı için FIFA kuralları gereği korunan dönem dışında kaldığını fark eden Nayir, sözleşmesini tek taraflı olarak feshedip siyah beyazlılar ile anlaştı.

Daha sonra Osmanlıspor, Beşiktaş’a dava açtı, Beşiktaş Ankara ekibine cüzi bir rakam ödeyerek oyuncunun haklarına sahip oldu. Burada Umut Nayir’in hukuk bilgisi ve süreci araştırarak verileri ortaya koyması dönüm noktası oldu.

Umut Nayir de o dönem konu hakkında “Benim için istedikleri para piyasa fiyatından çok daha fazlaydı. Sözleşmemi feshederek risk aldığımın farkındaydım. Çünkü beni transfer edecek kulüp riske girmek istemezse kulüpsüz kalabilirdim.” açıklamasını yapıyordu.

Umut Nayir, Goal’e verdiği röportajda, “Okulu tamamen bırakmayı hiç düşündün mü? Şayet böyle bir şey düşündüysen ailenin tutumu nasıl oldu?” sorusuna, “Ankaragücü’ne ilk gittiğimde A2 takımda oynamıştım ve iyi bir sezon geçirmiştim. Sezonu gol kralı olarak tamamladım ama ailem o dönem bana sürekli okulumun daha önemli olduğunu söylüyordu. Tabii sonradan işler yolunda gittikçe odağım futbol oldu. Başlarda okul ön plandaydı ama sonradan ibreler değişti. Ama buna rağmen okulu bırakmayı asla düşünmedim. Böyle bir düşüncem olsa bile zaten ailem buna karşı çıkar.” cevabını veriyor.

Beşiktaş formasıyla ligde ilk kez Galatasaray karşısında 11’de sahaya çıkan Umut Nayir, 69. dakikada Caner Erkin’in güzel ortasında meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi.

Bu sezon Gaziantep Futbol Kulübü maçında gol atan Umut, ilk derbi golüne de imza atarken karşılaşma sonrası golün hikayesini de paylaştı.

Maç sonunda konuşan Umut, “Caner Abi’nin ortalarında birkaç kez arkaya hareketlenmiştim, sonra da onunla konuştuk, öne gel ön direğe keseceğim demişti. Gol olacağını hissettim diyemem ama golü attıktan sonra doğrudan Caner Abi’ye koştum.” dedi.

Opta verilerine göre Umut Nayir, derbinin en çok isabetli şut çeken oyuncusu oldu.

Kaleye 6 şut denemesinde bulunan genç yıldız, bunların üçünde kaleyi buldu.

Burak Yılmaz’ın sakatlığında 11’de görev alan Umut Nayir, Fernando Muslera’yı avladığı golle ise Beşiktaş taraftarının yüzünü güldürdü.

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.