haberkartali.net

Veli Kavlak: “Her şey Samsunspor maçında başladı”

13 Ekim 2020 - 18:33
Beşiktaş'ın eski futbolcusu Veli Kavlak, futboldan ayrı geçen uzun sürenin ardından tekrar sahalara dönmeyi hedefliyor.

Yeşil sahaya adımını attığında henüz 17 yaşındaydı ve üzerinde yeşil beyaz Rapid Wien forması vardı. Kulübedeki teknik adam Josef Hickersberger, ona profesyonel bir maçta şans veren ilk teknik adam oldu. Avusturyalı futbol adamı aynı zamanda Veli Kavlak’a Avusturya Milli Takımı’nda da oynatan ilk hocaydı. Veli henüz 19 yaşındaydı. 2005’te üzerine giydiği Rapid Wien forması ile 2 şampiyonluk yaşayan Veli Kavlak 2010-11 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’a attığı golden sonra dikkati çekmiş olacak ki 2011 yılında dönemin yıldızlar topluluğu Beşiktaş’a cüzi bir miktar karşılığında transfer oldu.

“Kariyerinin kırılma anı Samsunspor maçı”

İlk sezonunda tam da her şey yolunda giderken hayat belki de ona kötü bir şaka yaptı. 1 Nisan 2012’de Süper Final’den önce İnönü Stadyumu’nda oynanan son maçta Beşiktaş’ın konuğu Samsunspor’du. Veli Kavlak her şeyin başladığı anı bu şekilde anlatıyor…

“O maçta bir pozisyondan sonra omzumda küçük bir ağrı hissetim. Fazla büyük bir şey değildi. Ben de fazla önemsemedim. Zaman içerisinde sürekli daha da kötüye gitmeye başladı ve günlük hayatımı etkiler oldu. Ben devam etmek istedim, hep oynamak istedim. Öyle bir ağrının beni durduracağını hiç düşünmemiştim.”

Dediği gibi devam etti, oynadı. Samet Aybaba ile ‘FEDA’ diyen Beşiktaş’ın en önemli sembol isimlerinden oldu. Savaşçı, rakibi bozan oyunu, yılmayan karakteri ile hem Aybaba’nın hem de Slaven Bilic’in değişilmezlerindendi. Taraftarın sevgilisi oldu, sloganlar atıldı adına besteler yapıldı. ‘Veli Kavlak’ın askerleriyiz’ dendi.

Sonun başlangıcı: Fenerbahçe derbisi

2014-15 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde talihsiz bir şekilde Club Brugge’e elenen Beşiktaş bu maçın hemen ertesinde Süper Lig’de Fenerbahçe deplasmanına çıkacaktı. Maçtan bir gün önce yapılan antrenmanda Veli Kavlak işlerin kötü gittiğini hissetti. Sürekli yanında taşıdığı, tanıdık ağrı gitmiş yerine futbol kariyerini bitme noktasına getiren kasılma gelmişti. Kavlak o günü ve sonrasını bu şekilde anlatıyor:

“Yıllar geçti ağrılar geçmedi. Sahada bir şekilde çıkıp mücadele ediyor oynuyordum. Her geçen gün daha da kötüye gitmeye başladı. 22 Mart 2015’te oynayacağımız Fenerbahçe maçından bir gün önce antrenmanda koşarken kolumun kasıldığını hissettim. Ağrılarım hep vardı ancak kasılmadan sonra problem artık hareket kısıtlılığına geldi. Bir şekilde o maçı da oynayabildim. Maalesef o hareket kısıtlılığı o dönemden sonra hiç geçmedi.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: TRT Spor

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.