haberkartali.net

Yönetim kurulu, borç temizliğine başlıyor

22 Ekim 2019 - 8:03
Mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturan Ahmet Nur Çebi, 100 milyon liralık krizi çözmek için bugünden itibaren çalışmalara başlıyor

Kongrede 5009 oy alarak Beşiktaş‘ın 34. başkanlığına seçilen Ahmet Nur Çebi‘yi zorlu bir dönem bekliyor. Dün mazbatasını alan Çebi ve yönetimi, öncelikle Bankalar Birliği’yle görüşerek mali durumu düzeltmek için kolları sıvadı. Çebi’nin ilk işi Fikret Orman yönetiminin eylülde UEFA için yapması gereken ödemelerin yapılmaması nedeniyle 100 milyon liralık krizden kurtulmak olacak. Yeni yönetim, UEFA ile bir problem yaşamaması için ilk olarak bu sorunu halletmeyi planlıyor.

Avcı kritik virajda

“İsrafa son” diyerek kulübün giderlerinde düzenlemeye gideceklerini belirten Çebi, yıl sonuna kadar ödenmesi gereken 700 milyon lira için çözümler bulmaya çalışacak. Ardından Braga maçı öncesinde Ümraniye’ye kurmaylarıyla birlikte gidecek olan Beşiktaş Başkanı, Abdullah Avcı ve futbolcularla bir araya gelecek. Avcı’ya olan güvenini bizzat iletecek olan Çebi, Braga ve Galatasaray derbisini kazanarak takımın bir an önce toparlanmasını istiyor.

Operasyon başladı

Başkan Ahmet Nur Çebi seçim öncesi verdiği mesajları işleme koymaya başladı. Çebi, kulübün personellerinin seçim sürecinde aktif olarak rol aldıklarını belirtip, bazılarının grupları yöneterek “bindirilmiş kıtalar” oluşturmaya çalıştığını belirtmişti. Kulüpte ilk istifa CEO Gökhan Sarı’dan geldi. Beşiktaş’tan ayrılmak için 4.5 milyon lira tazminat istediği öne sürülen Sarı, seçimin ertesi gününde görevinden istifa etti. Çebi’nin kulübe dahi uğramamasını söylediği Genel Koordinatör Levent Çifter’le de yolları ayıracağı ancak isimlerin bununla sınırlı kalmayacağı belirtildi. Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Umut Kutlu’nun da kulüpten gönderileceği öğrenildi.

Aktif Reklam’dan 10 milyon lira

Uzun süredir devam eden Aktif Reklam davasından siyah-beyazlıları sevindirici bir haber geldi. Beşiktaş’a olan ödemelerini yapmayan Aktif Reklam Şirketi’yle anlaşma feshedilmiş ve dava açılmıştı. Dava sonucunda Beşiktaş’ın lehine çıkan karar sonrası Aktif Reklam, kulübe 10 milyon lira ödeyecek.

Haber Kaynağı: Sözcü

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.