haberkartali.net

Ahmet Nur Çebi, Haber Kartalı’na konuştu!

19 Ekim 2019 - 14:18
Ahmet Nur Çebi, 20 Ekim'de gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi Haber Kartalı'nın sorularını yanıtladı.

1- Başkan olarak seçildiğiniz andan itibaren yürürlüğe koymayı planladığınız en büyük projeniz nedir?
“Öncelikle Beşiktaş’ın ekonomik problemlerini sınıflandırarak kısa, orta ve uzun vadeli şekilde çözmeye çalışacağız. Bunları yapmanız için para koydum ve çözdüm şeklinde bir yöntemin işlemediğini hep beraber tecrübe ettik. Bunları gerçekleştirmek için finansal anlamda projelerimiz var. Proje olmadan bunları gerçekleştiremezsiniz. Özkaynak düzeni için ayrı, A Takıma bağlı scouting departmanı için ayrı projelerimiz var. Taraftarımız müsterih olsun biz yaptığımız projeleri başlık olarak bırakmayacak, şeffaflık ilkesine dayanarak en ince detayına kadar anlatacağız.”

2- Kulübün mevcut mali durumu ve halihazırdaki ödemeleri konusunda nasıl bir yol izleyeceksiniz?
“Kulübümüzün içindeki bulunduğu mali durumu biliyorum. Adaylığımı açıklamadan önce de bununla ilgili çalışmalar yaptım, bununla ilgili çalışmalar yapmaya da devam ediyorum. Beşiktaş’a ben ve ekibim şu kadar milyon avro katkı vereceğiz gibi bana göre yakışıksız ifadeler kullanmak istemiyorum. Beşiktaş benim özelim. Bu konularda özel konular. Para ile ilgili konuları konuşmaktan hicap duyuyorum. Camiamız müsterih olsun, biz doğru bir şekilde çalışarak, sonradan kulübümüze sorun çıkartmayacak bir şekilde gerekeni yapacağız.

Yönetim kurulumu, birlikte uyum içinde çalışacak, ekip içinde rekabete girmeyecek, kendi işlerinde işinin profesyonelleri olan bir ekip olarak meydana getirdim. Burada en dikkat ettiğimiz nokta ise herkesin odak noktasının işlerinden bile önce Beşiktaş olması. Seçtiğimiz isimler Beşiktaş’tan güç alacak değil Beşiktaş için emek harcayıp güç katacak isimler.”

3- A Takımda nasıl bir yapı oluşturmayı düşünüyorsunuz? Ekibe sportif direktör gibi profesyonel anlamda eklemeler yapmayı düşünüyor musunuz?

Huzurun olmadığı yerde ne yaparsanız yapın başarıyı yakalayamazsınız. A Takımımız için profesyonel bir takviyeden ziyade manevi anlamda pozitif bir takviyeye ihtiyaç olduğu düşüncesindeyim. Birinci önceliğimiz Ümraniye’de huzur ortamını sağlamak.
Üst üste 2 şampiyonluğumuzda Ümraniye’de sorumluluğum vardı. O günden bugüne ortam anlamında neler değişti bilemiyorum ancak değişen şeylerin hiç de iyi etki yapmadığı ortada. Ben ya da yönetim kurulunda bununla ilgili görev yapacak arkadaşımız, öncelikle bunu tesis edecek.

Ayrıca A Takım ve oradaki ekibe bağlı çalışacak bir scout ekibi oluşturacağız. Ülkemizde bu sistemin doğru çalışmadığının farkındayım. Bunun belli başlı sebepleri var. Bu sebepleri ortadan kaldırarak, ekibe rahat bir çalışma ortamı sağlayarak maksimum verimi elde edeceğiz.

4- Amatör şubelerin geleceği hakkında ne tür planlarınız var?
“Amatör şubelerimizde ne yazık ki gelir gider dengesinin olmadığı bir yapı var. Biz burada bu dengeyi sağlayacağız. Türk sporunun güneşi Beşiktaş’ın her alanda başarılı olmasını istiyoruz. Hem başarısız olup hem de ciddi paralar harcamaya tahammülümüz yok. Sponsorlarla doğru yönetilen bir yapı kurmak istiyoruz. Devletimiz amatör branşları yaşatma konusunda tüm kulüplere yardımcı oluyor. Burayı da toparlayacağız.”

5- Taraftar ve takım arasındaki bağları tekrar kuvvetlendirmek adına herhangi bir girişiminiz olacak mı?
“Beşiktaş taraftarının yapısı diğer taraftar yapısından daha farklı. Beşiktaş taraftarı saha içini de düşünür, mali yapıya da kafa yorar. Gece yatarken stat zeminini bile kafaya takar. Kulübünü böyle düşünen taraftarı biz sadece destek olmaya kanalize etmemiz lazım. Onları dinleyeceğiz, bize bir çok noktada pusula olacaklar ancak onları yormayacağız. Ben ve yönetim kurulum çalışacağız, taraftarımız da destek olacak.”

Hürser Tekinoktay, Haber Kartalı’na konuştu!

Serdal Adalı, Haber Kartalı’na konuştu!

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.