haberkartali.net

Hürser Tekinoktay, Haber Kartalı’na konuştu!

18 Ekim 2019 - 18:46
Hürser Tekinoktay, 20 Ekim'de gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi Haber Kartalı'nın sorularını yanıtladı.

1- Geçtiğimiz seçim sürecinde Bale ve Toschak açıklamalarınız gündem yaratmıştı. Başkan olarak seçildiğiniz andan itibaren yürürlüğe koymayı planladığınız en büyük projeniz ve taraftara olan vaadiniz nedir?
“İlk büyük hedefimiz, Şampiyonlar Ligi son 16 turunun kalıcı takımlarından biri olmak. Zamanında Benfica ve Porto gibi kulüplerin önünde birinci çıktık ve orada kalmalıydık. Bunun için iyi bir takım kurmak ve öz kaynakları iyi yönetmek lazım. Bununla birlikte eş zamanlı olarak finansal sıkıntıları tamamen kaynağı olan futbol işletme modelinde bir devrim yaratmak istiyoruz. İlk kez bizim yapacağımız bu futbol işletme modelimiz, futbol ekonomisinde büyük kârlılık yaratacak ve geleceği kurtaracak en büyük işlerden biri olacaktır.”

2- Kulübün mevcut mali durumu ve halihazırdaki acil ödemeleri konusunda nasıl bir yol izleyeceksiniz?
“Kulübün acil ödeme planına yönelik borçlarını zaten Ziraat Bankası ödüyor. Buna sadık kalınarak ödemeler konusunda da çabuk para kazanarak -yaratacağımız işletme modelimizden, taraftar-tribün gelirlerimizden, 100 bin üye gelirimizden- Ziraat Bankası’na daha çabuk kaynak ve ödeme rahatlığı yaratacak bir ortam hazırlayacağız. Çünkü, borçları ne kadar erken ödersek faiz oranları da düşecek ve Ziraat Bankası yükümlülükleri daha rahat ilerleyerek 30 yıllık yayın gelirlerimizde teminatlar, geriye doğru alçalmaya geçecektir.”

3- Abdullah Avcı ve ekibiyle devam edecek misiniz? Yoksa ekibe eklemeler yapmayı planlıyor musunuz? 
“Abdullah Avcı bizim sözleşmeli hocamız ve şu an takımının başında. Ona en iyi çalışma ortamını sağlayarak performansının en yüksek seviyeye çıkmasını sağlayacağız. Abdullah Hoca, görevini en iyi şekilde yapabileceği bir ortama sahip olacak. Beşiktaş büyük bir camiadır, her zaman en iyi hocalarla çalışmıştır. Dolayısıyla bu noktada Abdullah Hoca’ya olan desteğimizi esirgemeyeceğiz.”

4- Amatör şubelerin geleceği hakkında ne tür planlarınız var?
“Amatör şubelerin hem temelinde olan problemleri hem de üstünde olan problemleri en iyi şekilde biliyoruz. Buradaki sporcu kaynağını sadece futbol olarak düşünmemek lazım. Amatör şubelerimiz, ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ anlayışından yola çıkarak ‘zeki, çevik ve ahlaklı’ sporcular yetiştirecek. Türkiye genelinde jimnastik okulları kurarak sporcu tabanını genişletecek ve en kaliteli eğitimi verecek yapıyı kuracağız. Bunun üstüne inşa edeceğimiz insan kaynağımız, uzun vadede olimpiyat şampiyonları, milli takım kaptanları, tüm branşlarda en iyi sporcuları yetiştirecek hale gelecek.”

5- Son yıllarda camia içindeki küskünlükleri düzeltmek adına ne gibi girişimleriniz olacak?
“Camiadaki küskünlüklerin birinci sebebi sürekli küçültülen ve asimile edilen Beşiktaş ruhunun var olduğu üye yapısı. Süleyman Ağabey (Seba) döneminden beri, geleneksel olarak tüm Beşiktaşlıların üyelik aidatları yatırılıyordu ve bunlar biletlere mahsup edilerek geri düşürülüyordu. Ama orada herkes Beşiktaşlıydı ve kimse kimsenin parasını ödemiyordu, kulüp ödüyordu. Fakat daha sonra, muhalif gibi gözüken kişilerin zamanla tespit edilmesiyle aidatlarının ödenmediğini ve üyeliklerinin düştüğünü gördük. Özellikle Süleyman Ağabey zamanında yapılan üyeliklerin aidatlarının ödenmeyerek üyelik haklarının düşürüldüğünü belgeler ve raporlarla kanıtlanmış bir biçimde gördük. Şimdi 5268 usulsüz üye var, tahmin ediyorum ki bunların içinde hür iradesi olmaya başlayan bizim arkadaşlarımız, değerli Beşiktaşlıların da bundan sonra aidatlarının yatırmayıp onların üyeliklerini de düşürmüş olabilirler. Aslında bu toplu aidat var olan bir gelenekken suistimal edilmiş ve daha sonra iş adamlarının toplu insanları üye yaptığı ve aidatlarını ödedikleri bir sisteme müsaade edilmiş. Birisinde kulüp ödüyor, diğerinde ‘adamlar’ ödüyor. Bunun arasında ciddi farklar var. Kulüp ödediği zaman, sizin hesabınızdan tahsil ediyor. Ama iş adamları ödediği zaman, onların kendi hesabından o paraları alıyor. İşte yasak olan da zaten bu. Şahıslar, toplu toplu insanları getirip hazır kıta olarak Beşiktaşlı olmayan –Bursasporlu, Ankaragüçlü, Trabzonsporlu- taraftarları içeri sokarak kongre üyesi yaptıkları için küskünlükler oluşmuş durumda.

Bizim, bu kırgınlıkları kökünden çözecek ve Beşiktaş’ı gerçek Beşiktaşlıları teslim edecek olan projemiz: 4B (Büyük Beşiktaş Üyelik Projesi). İlk 3 yılda 100 bin üye, sonrasında 200 bin üyeye kadar çıkmasını planladığımız projemizin hakiki Beşiktaşlıların içeri girmesiyle tüm kırgınlıkları çözeceğine inanıyoruz.

Bu projemizle, üyelik gelirlerinde ciddi kaynaklar yaratacağız. Spor kulüplerinden çıkan ucuz siyasetlerle, küçük gruplar oluşturularak yönetilen 1990’ların Fenerbahçe’sinin düştüğü hataya düşmeden kulübümüzü halka açacağız. Hepimiz, Kapalı’ya geri döneceğiz.”

Ahmet Nur Çebi, Haber Kartalı’na konuştu!

Serdal Adali, Haber Kartalı’na konuştu!

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.