haberkartali.net

Ahmet Nur Çebi: “Bu sene bu lig oynanmamış kabul edilebilir”

22 Mart 2020 - 22:57
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Haber Global'e bağlanarak gündemi değerlendirdi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, COVID-19 virüsü hakkında sporcuları ve çalışanları nasıl yönlendirdikleri sorusuna “Sporcularımızın hepsinin evlerine gitmesini ve verdiğimiz programları uygulamalarını istedik. Kulüp çalışanlarımızı hemen hemen minimize ettik. Toplasanız 5-10 kişi sadece kapıyı açmak ve telefonlara cevap vermek için bıraktık. Evden, online sistemden çalışma imkanları var. Yolumuza böyle devam edip, hükümetin evde kal politikasına destek vermeye çalışıyoruz.” cevabını verdi.

“Bu bir tatil değil, karantina”

Kendisinin bu süreçte neler yaptığını anlatan Ahmet Nur Çebi, “İşe gitmem gerektiği zaman gidiyorum ama 2 metre mesafe, el yıkama ve el tutmama, mesafeli davranma ve mümkün olduğu kadar görüşmeleri kısa keserek eve dönmeyi tercih ediyorum. Çok mecbur kalmadıkça çıkmıyorum. Zaten 65 yaşına henüz gelmediğimiz için “ne mutlu bize” diye espri konuşuyoruz ama bu evde kal politikasına gerçekten uymamız gerekiyor. Devletimizin, hükümetimizin aldığı bu kararın arkasında durmamız gerekiyor. Bakıyorum buna biraz uyulmadığını görüyorum. Herkes bugün sokaklarda. Herkesin anlamadığı bir şey var. Bu bir tatil falan değil, izin falan verilmedi. Karantina bu. Sadece hükümet, mecbur olduğunuz kadarıyla işlerini görün ama çok çabuk geriye dönün ve kendinizi sosyal mesafelerde 2 metre koruyun ve el sıkmayın gibi telkinlerde bulunmasına rağmen Pazar günü herkes sokaklarda. Pazartesi olduğunda herhalde herkes tatil ilan edecek. Çok garip bir tutum halindeyiz. Niye böyle yapıyoruz bilmiyorum ama bu doğru değil. Ülkemizin, milletimizin, çocuklarımızın, yaşlılarımızın geleceği için  bu karara ciddi şekilde uymamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Bu sene bu lig oynanmamış kabul edilebilir”

Kulüpler Birliği toplantısında konuşulan play-off, tescil edilme gibi konulara değinen Çebi, “Her alternatif konuşuldu fakat ortak alınmış bir karar yok. Öncelikle ülkenin bu sorunu aşmasını ve arkasından liglerin başlayıp devam etmesini tercih ediyoruz. Bu işin uzaması ve daha riskli hale gelmesi halinde konular konuşuldu ama bunların hiç biri oylanmadı. İnşallah bu konuyu atlatırız ve ligler tekrar başlar. Maçları haftada iki maç olacak şekilde oynarız görüşünde mutabakat sağlandı. Bunun dışında kimisi play-off, kimisi başka bir şey söylemiş olabilir fakat böyle bir karar ve fikir birliği söz konusu değil. Eğer süreç uzarsa bu ligler tescil falan edilmez, herkesin hakkı hukuku var. Ona göre bu lig oynanmamış kabul edilmeli görüşündeyim. Bu da benim şahsi fikrim. Bu sene bu lig oynanmamış kabul edilebilir. İnşallah iş bu hale gelmez, niyetimiz oynamak.” dedi.

“Bazı futbolcularımız gitmek istediler”

Liglerin uzama ihtimali üzerine sözleşmeleri biten futbolculara ne olacağı sorusuna “Bazı futbolcularımız gitmek istediklerini belirttiler. Kendilerine bunun bir karar olduğunu, bu işin bir tatil değil karantina olduğunu, konunun kendilerini de ilgilendirdiğini söyledik. Aklıselim bir şekilde haklısınız dediler. Bu ligin oynanması ülkenin toparlanması halinde olur. Liglerin oynanması her şey değildir, gerekirse nokta koyarsınız. İnsan sağlığından başka bir şey önemli olamaz. Futbol bizim için önemli olabilir ama kendi kendinize yazı tura atmazsınız. Hangisi deseler, sağlığınızı tercih edersiniz.” cevabını verdi.

“UEFA’da son 5 yıllık ortalamaya bakılsın”

Liglerin bitmemesi halinde Avrupa kupalarına katılacak takımların nasıl seçileceğiyle ilgili soruya cevap veren Ahmet Nur Çebi, “Ülkede her şey yolundaysa ligi oynayacağız. Sorun varsa ki, Allah inşallah göstermez. O zaman zaten ne UEFA’yı konuşuruz, ne de Avrupa liglerini konuşacağız. Konuşacak bir şey kalmaz. UEFA’da son 5 yıllık ortalamaya bakarsınız. Avrupa gelirlerini de bütün kulüplere paylaştırırsınız.” şeklinde konuştu.

Finansal konular ve futbolculardan indirim istenmesi konusunda konuşan Çebi,”Şu anda çok erken. Futbolcuların sözleşmeleriyle ilgili bizim tek başımıza karar veremeyiz. FIFA’daki gelişmelere göre belirli kararların çıkacağını tahmin ediyorum. Gelirleriniz giderlerinize yetmiyorsa fişi çekeceksiniz zaten. Kalan kalır, kalmayan kalmaz. İndirim ister misiniz? Tabii ki istersiniz ama bunlar için erken. Biraz beklemek lazım.” dedi

 

 

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.