haberkartali.net

Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu’nda esti gürledi!

30 Kasım 2019 - 14:50
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada geçmiş dönemlerdeki görevinde yaşadığı sıkıntılara değindi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, ilk kez başkan sıfatıyla yer aldığı Divan Kurulu‘nda geçmiş dönemdeki israflara yönelik açıklamalarda bulundu:

“Her şeyden önce, geçirdiğimiz son seçim sürecinde genel kurula katılan bütün Beşiktaşlılara ve adaylara teşekkür ediyorum. Ancak gördüğümüz kadarı ile açık ara bir seçim olması sebebi ile üzerimde yoğun bir baskı ve sorumluluk hissediyorum. Bunun altından kalkabilmem için çok çalışabilmem ve başarılı olmaktan başka çarem yok.

Ümraniye’ye gittik, herkesin başı önde. Ruh yok. Önce herkesi ayağa kaldırdık, size yalan söylemeyeceğiz dedik. Demek ki insanlara karşı dürüst olacak, onlara dokunacaksınız.

“Geçmiş dönemleri denetleyeceğiz”

Sayın Serdal Adalı’nın da talep ettiği gibi geçmiş dönemleri denetleyeceğiz. Sürecin denetlenmesini ve daha detaylı araştırmalara girilmesini talep ettik. Hazırlanacak olan bu raporların, kendilerine ve sizlere açıklanacağı bir divan daha olabilir. Kimsenin tereddütü olmasın. Her şey denetleme kuruluna vermeye hazırız ve gerektiği noktalarda da biz kendilerini ikaz edeceğiz.

“Şu an yaşadığımız zor günlerin sorumlularını es geçemeyiz”

40 gündür sayın sektreterimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. O da size durumu anlatabileceği şekilde anlattı. Durum ne yazık ki iç açıcı değil arkadaşlar. Tamam geldik. Enkaz edebiyatı yapmayalım, ağlamayalım, buraya geldik her şeye hazırlıklı olmamız gerek… Her türlü görüşe hak veriyoruz. Bizim görevimiz enkaz edebiyatı yapmak değil ama bir süre sonra hepiniz eski günleri unutacaksınız. Bizim çalıştığımız süre içerisinde oluşan zor durumların nereden geldiğini bilmeden bizim çalışmamızı isteyemezsiniz. Böyle bir hak yok, geçmişi de değerlendirmek gerekiyor. ‘Buraya geldiniz, geçmişinizi karıştırmayın. İşinize bakın.’ gibi söylemler doğru değil.

“Geceleri en fazla iki saat uyuyabiliyorum”

Biz ilk gün içeri girdiğimizde, vurdumduymaz, bana neci, ihtimam gösterilmemiş, son 2-3 yılın önümüzde durduğunu gördük. Bunu yapılan çeşitli sözleşmelerde gördük. Geldiğim günden beri geceleri 2 saatten fazla uyuyamıyorum bu sıkıntıların altından nasıl kalkacağız diye. Bazen sorunları çözmek sizin elinizde değil. Önümüzdeki 3 yılın sponsoruna ve futbolcusuna imza atılmışsa bunlar kulübün artık gelir ve giderlerini ortaya çıkarır. Ben baktığımda, önümüzdeki 2 yılın 1 milyar lira zararla kapatılacağını görüyorum. Bunları düşününce uyuyamıyorsunuz. Biz bunları ne kadar aşağı çekebileceğimizin çalışmalarını yapıyoruz. Sponsorlarımızdan ve yapılan sözleşmelerdeki taahhütlerden fedakarlıklar istiyoruz. Geliri giderden 1 lira fazla olan bir düzen yaratamazsak hiçbir şey yapamamışız demektir.Biz Beşiktaş’ı nasıl şekillendireceğiz? Mesele bundan ibaret.

“Geçmiş görev sürecimde ‘Biz o konuları başkan ile görüşüyoruz size bilgi veremeyiz’ deniyordu”

Altı buçuk yıldır ben ne yapmışım, ben de burdaymışım gibi eleştiriler oldu. Doğrudur. İlk dört senemde benim söyleyecek bir şeyim yok, hesabını herkese verebilirim. Ancak yaşadığımız son üç sene içinde, İcra Kurulu Başkanı’yım, paraların nerede olduğu bana sorulmalıymış. Dönemin As Başkanı Deniz Atalay diyor bunu. Son dönemdeki çalışma arkadaşlarımın bana ‘karşı’ çalıştığını biliyorsunuz. Acaba neden? Bir İcra Kurulu toplantısında, Kartal Yuvası’ndan sorumlu arkadaşa ne durumda olduğumuzu soruyorum, ‘Biz o konuyu başkanla konuşuyoruz sayın İcra Kurulu Başkanı’m, şu an bunu konuşmayı doğru bulmuyorum’ diyor.

İki, televizyona masraf ettik. Personel çıkacak, girecek. Yöneticimize soruyorum, bu yatırımın bize maliyeti ne oldu geliri gideri nedir diye. ‘Biz onu başkanla hallediyoruz efendim burada gündeme gerek yok, sizi meşgul etmeyelim’ karşılığı geliyor. Üçüncüsü, transferden sorumlu yöneticileri ve avukatları arıyorum. Transfer planı nedir, kimler ne şartlarda alınacak diye. ‘Efendim, başkanın talebi doğrultusunda size bu konu hakkında bilgi veremeyiz. Aksi halde işten kovuluruz.’ diyorlar. Ben size hiç yalan söylemedim, söylemeyeceğime de yemin ederek geldim buraya. Şimdi bunlara cevap veremiyorsam, susmuşsam, benden daha fazlasını beklemelerini doğru bulmuyorum. Hatta size daha ayıp bir şey söyleyeyim, ‘Arkamızdan çok sallamasın, yoksa onu yıpratırız’ diyorlar. Ben önce Allah’a sonra size emanetim. Yıpratılacak neyim var ki benim. Buyursun, yıpratsınlar.

Ben Beşiktaş camiasının desteğini alamazsam dizlerimin üstüne çökerim. Ben de etten kemikten bir insanım. Artık birlik olalım, beraber olalım. Başka Beşiktaş yok.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.