haberkartali.net

“Atiba 18 yaşındaymış gibi oynuyor”

25 Kasım 2019 - 14:41
Futbol yorumcusu Ali Ece, Konyaspor - Beşiktaş maçını ve takımın genel durumu NTV'de yayınlanan 90+'da değerlendirdi.

Ali Ece, NTV’de yayınlanan 90+’da Konyaspor – Beşiktaş durumunu değerlendirdi:

“Beşiktaş’ın 4’te 4 yapmasını sağlayan şey, güçlü bir oyun değil, gerçekçi bir oyundu. Beşiktaş’ın herşeyden önce sezon başındaki en büyük problemi olan gol yeme sorununu çözmesi gerekiyordu ve son 6 maçta 1 gol yedi.”

Burak Yılmaz, bu tip maçlarda gol atması garanti olabilecek bir oyuncu. Burak, yarım pozisyon sayılabilecek bir atakta bile gol atabilir.”

Nkoudou oyuna girene kadar, Beşiktaş’ta kanat oyuncusu yoktu diyebilirim. O girince Beşiktaş kanatlarda rahatladı.”

“Beşiktaş’ın geri dörtlüsü çok iyi, birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. Karius‘un da performansı çok yükseldi.”

“Beşiktaş maçta çok iyi oynamadı ancak galibiyetler almasında 36 yaşındaki Atiba‘nın 18 yaşındaymış gibi oynaması büyük rol oynuyor. Maçın kilit istatistikleri; Atiba’nın 4 top kazanma, 5 pas arası ve %92 pas isabetiydi.”

“Pozisyon gol olmadı ancak Nkoudou’nun Burak’ı savunma arkasına kaçıran pası çok iyidi. Nkoudou, tempoli dripling yapabilmesi ve adam geçebilmesiyle lig ortalamasının üzerinde bir oyuncu. Nkoudou’nun sakatlığından sonra maç kondisyonu eksigi var, bu açıdan bakıldığında ben ilk 11’de oynatılmayıp sonradan etkili bir şekilde kullanılmasını doğru buluyorum.”

Abdullah Avcı maç sonunda ‘Daha iyi oynamamız gerekiyor.’ dedi. Beşiktaş’ın daha iyi oynaması için ilk 11’e ilk önce yazılması gerekenlerden biri Nkoudou. Quaresma, dünya üzerinde en iyi orta yapan oyunculardan biridir, ancak Nkoudou’nun Burak’a verdiği, savunmanın arkasına koşmasını sağlayan pasları atamıyordu. Lens‘te bunların hiçbiri yok. Devre arasında da Hollandalı oyuncunun talibi olduğu takdirde satılacağını düşünüyorum.”

Diaby, uzun yıllar sağ kanat oyuncusu olsa da, geçen sezon kiralık oynarken 2 santrfordan biri olarak, hedef santrforun arkasında 2.forvet görevinde çok iyi bir performans sergiledi. Beşiktaş’a da sağ kanat için düşünülürken forvet arkasında daha verimli oldu.”

Beşiktaş’ın evinde oynadığı tüm maçlarını kazanması gerekiyor

“Sezon başındaki önemli sorunlardan biri, her maç aynı 11 ile sahaya çıkamamaktı. Ben, Caner‘i bu sebeple oynattığını düşünüyorum.”
“Burak Yılmaz’ın maç sonunda söylediği ‘Biz şampiyon olacağız.’ sözlerinin gerçekleşmesi için, Beşiktaş’ın derbiler dahil evinde oynadığı tüm maçlarını kazanması gerekiyor”

“Benim görüşüm, Kayserispor maçında Nkoudou ve Adem Ljajic ilk 11 olur. Sağ kanatta da büyük ihtimalle Diaby başlar. Rebocho‘nun eşit performansı sürekli ilk 11’de oynamasını hak ediyor. Hücümda da ve savunmada da çok çok iyi değil ancak ikisini de eşit kalitede yapıyor.”

“Konyaspor maçında Ljajic’in skor katkısı olmasa da oyuna önemli katkısı oldu. Takım oyununu yukarıya çekecek oyuncu hala Adem Ljajic. Abdullah Avcı da onu kazanmak için herşeyi yapıyor. Abdullah Avcı, yıllarca alt yaş Milli takımlarda çalıştığı için oyuncuyu nasıl kazanacağını iyi biliyor.”

Oğuzhan‘ın kötülüğünün sebebi fakkında hiç bir fikrim yok, artık bu konu hakkında düşünmeyi de bıraktım.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.