haberkartali.net

Beşiktaş Kaleci Antrenörü Levent Açıl: “Kale emin ellerde”

03 Haziran 2021 - 10:19
Beşiktaş'ta Ersin Destanoğlu ve Utku Yuvakuran'ı A Takım'a hazırlayan kaleci antrenörü Levent Açıl, açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş bu sezon Ersin Destanoğlu ve Utku Yuvakuran’a güvenip hem ligde hem de Türkiye Kupası’nda zirveye çıkarken, siyah beyazlıların kaleci antrenörü Levent Açıl tüm kulüplerin gençlere güvenmesi gerektiğini söyledi.

“Bu gençlere inanalım”

Teknik direktör Sergen Yalçın’ın ekibinin en önemli isimlerinden biri olan kaleci antrenörü Levent Açıl, Hürriyet’e açıklamalarda bulundu: “Süper Lig’den altyapılarda hedefleri olan takımlara kadar birçok yerde çalıştım. Sadece Süper Lig’de değil, 1 ve 2. Lig’de de mükemmel kalecilerimiz var. Yeter ki inanalım. Türkiye kaleci tarlası.

“Başkan ve yönetim sahip çıktı”

Kulüpleri yöneten başkan ve idareciler gençlere inansınlar. Beşiktaş’ta başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimi gençlere inandılar, gençlere sahip çıktılar. Hiçbir zaman yerlerine tecrübeli, yaşlı kaleci alınması konusunda uyarıda bulunmadılar.

“Sergen Yalçın inandı”

Teknik direktör Sergen Yalçın gençlerle ilgili bilgi istedi ve Ersin, Utku, Emre’ye inandı ve ‘Daha çok çalışsınlar. Senin inandığın kalecilere ben de inanıyorum’ dedi ve kaleyi teslim etti. Tüm kulüplerimizin altyapısında mükemmel kalecilerimiz bulunuyor.

“Fransa ve İngilitere’den takip ediyorlar”

Ersin ve Utku için şu anda Fransa, İngiltere liglerinden transfer teklifleri var. Önümüzdeki dönemde her iki kaleci için astronomik fiyatlarla transfer teklifleri gelmesi durumunda kimse şaşırmasın.

“Muslera gibi kaleciler gelecekse tamam”

Türk kalecilerini yabancılarından ayıran özellik; yürekli ve cesur oluşları. Bana kalsa Türkiye’ye kriterleri olmayan yabancı kalecileri almam. Fernando Muslera gibi kaleciler gelecekse tamam. Galatasaray ile özdeşleşmiş. Ama G.Saray’da da başarılı gençler bulunuyor.

“Yaptıkları hatadan ders çıkardılar”

Dünyada her kaleci hatalı goller yer. Ersin de Utku’nun da hataları oldu ama ders çıkardılar. Beşiktaş genç kalecilere güvenerek yarınlarını garanti altına aldı.

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nın başarılı kalecisi Fatma Şahin, iddia ediyorum bugün erkek takımında oynayacak kadar güçlü bir yapıda. Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi gururla temsil edecek. Kadın takım kalesinde Fatma gibi Senem, Ayşenur, Duygu, Elife Nur gibi önemli kalecilerimiz de hazır durumda.

Haber Kaynağı: Hürriyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.