haberkartali.net

Beşiktaş’ın son yıllardaki kaleci performansları

20 Ocak 2020 - 21:27
Son yıllarda kaleci konusunda dikiş tutturmakta zorlanan Beşiktaş'ta Loris Karius'un performansı hayal kırıklığı yarattı.

Beşiktaş‘ın lider Demir Grup Sivasspor’u ağırladığı maçta yediği hatalı gol sonucunda tribünlerin tepkisini çeken Loris Karius‘un performansı eleştiri oklarını üzerine almış durumda.

Son yıllarda rakiplerine oranla daha fazla sıklıkta kaleci değiştiren Beşiktaş’ta file bekçilerinin gösterdiği performanslar, beklentilerin uzağında kaldı.

Beşiktaş’ın Liverpool’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Karius, Beşiktaş formasıyla çıktığı 58 maçta 84 gol yedi, 12 maçta ise kalesini gole kapadı. Alman file bekçisinin Beşiktaş formasıyla maç başına yediği gol ortalaması ise 1.55 oldu.

2017/2018 sezonu sonunda 6 milyon avro karşılığında Fulham’a transfer olan Fabri ise 87 maçta 94 gol kez topu filelerinde gördü. İspanyol kalecinin maç başına yediği gol ortalaması 1.08 iken tecrübeli kaleci 27 maçta kalesini gol yemeden korudu.

Maç başına en düşük gol yeme oranı Tolga Zengin’de

Geçtiğimiz sezonun sonunda sözleşmesi sona eren Tolga Zengin, Beşiktaş formasıyla çıktığı 128 maçta 121 gol yedi ve 47 maçta kalesini gole kapadı. Tecrübeli kalecini maç başına yediği gol ortalaması ise 0.94 oldu.

Beşiktaş’ta çok fazla forma şansı bulamayan Boyko ise 5 maçta 7 gol yedi. Ukraynalı kalecinin maç başına yediği gol ortalaması 1.4 olup 1 maçta ise gol yememeyi başardı.

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.