haberkartali.net

Beşiktaşlı futbolcuların bu sezonki istatistikleri

26 Temmuz 2020 - 16:16
Beşiktaş 2019/2020 sezonu boyunca Avrupa'da ve Türkiye Kupası'nda istediklerini yapamazken Süper Lig'i 3. sırada tamamladı.

Beşiktaş, zorlu geçen bir sezonun ardından dün oynanan Gençlerbirliği karşılaşması ile sezonu tamamladı.

Siyah-Beyazlılar, 3 puanı 3 golle alırken ligi 3. sırada tamamladı. Kara Kartal’ın bu sezon en fazla süre alan futbolcusu Vida olurken, en golcüsü ise Burak Yılmaz oldu.

Beşiktaş’ın 2019/2020 sezonundaki futbolcuların istatiskleri ise şöyle:

Utku Yuvakuran: Sezon boyunca 4 maçta forma giyen genç eldiven, kalesinde 9 gol gördü.

Ersin Destanoğlu: Pandemi sonrası kaleyi devralan 19 yaşındaki kaleci, ligde giydiği 7 maçta kalesinde 8 gol görürken 4 maçı gol yemeden tamamladı.

Loris Karius: Lige verilen arada Beşiktaş’la olan sözleşmesini fesheden tecrübeli kaleci, Siyah-Beyazlı formayla bu sezon çıktığı 32 maçta 46 gol yerken kalesini 8 maçta gole kapatmayı başardı.

Rıdvan Yılmaz: Genç sol bek, 5 maçta görev alırken sahada 410 dakika kaldı 1 de asist yaptı.

Caner Erkin: Beşiktaş’ta bu sezon yaptığı asistlerle dikkatlerini üzerine çeken tecrübeli oyuncu, 37 maçta forma giyerken takımına 4 gol 13 asistlik katkı sağladı.

Pedro Rebocho: Siyah-Beyazlılar’da beklenen performansı gösteremeyen sol bek oyuncusu, kiralık sözleşmesini tamamlayınca Guingamp’a geri döndü. Başarılı oyuncu, 17 maçta forma giyerken gol ya da asist üretemedi.

Enzo Roco: Kartal’ın 1.92’lik Şilili stoperi, bu sezon 17 maçta görev aldı 1 de gol attı.

Victor Ruiz: Beşiktaş’la olan sözleşmesini sezon bitmeden fesheden Ruiz, Siyah-Beyazlı formayı 26 maçta terletirken 1 tane asist yaptı.

Erdoğan Kaya: Genç stoper, bu sezon 4 kez Beşiktaş formasıyla sahaya çıkarken 292 dakika sahada kaldı. Türkiye Kupası’nda 1 kez de fileleri havalandırdı.

Kerem Kalafat: Siyah-Beyazlılar’ın genç sağ bek futbolcusu, bu sezon 1 kez Avrupa Ligi 1 kez de Türkiye Kupası’nda olmaz üzere 166 dakika forma şansı buldu. 19 yaşındaki futbolcu gol ya da asist üretemedi.

Gökhan Gönül: Beşiktaş adına sezonun başarılı isimlerinden olan Gökhan, 32 maçta 4 gol 4 asist üretirken en fazla süre alan futbolculardan da birisi oldu.

Douglas: Bu sezon bekleneni veremeyen isimlerden birisi olan Douglas, 7 kez Beşiktaş formasını giyme şansı yakalarken 454 dakikada sahada kalabildi. Brezilyalı sağ bek, skora doğrudan katkıda bulunamadı.

Domagoj Vida: Kartal’ın bu sezon en uzun süre sahada kalan ismi olan Hırvat stoper, 38 maçta forma şansı buldu 5 kez de fileleri havalandırarak lig kariyerinin en golcü sezonunu yaşadı.

Kartal Kayra Yılmaz: 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Süper Lig’de çok fazla forma şansı bulamazken Avrupa Ligi’nde 2 maçta boy gösterdi.

Gary Medel: Beşiktaş’tan sezon başı ayrılan Medel, Süper Lig’in ilk haftalarında forma şansı yakalarken 129 dakika sahada kaldı.

Mohamed Elneny: Mısırlı orta saha oyuncusu bu sezon Beşiktaş’ın kilit isimlerinden birisi olurken 36 kez Siyah-Beyazlı formayı terletti. Elneny, 1 gol 4 asist üretti.

Dorukhan Toköz: Yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle sezon içerisinde çok fazla forma şansı bulamayan Dorukhan, çıktığı 9 maçta 660 dakika sahada kaldı.

Atiba Hutchinson: Siyah-Beyazlı takımın şüphesiz gelmiş geçmiş en efsane futbolcularından birisi olan Atiba, bu sezon da ilerleyen yaşına rağmen çok fazla sayıda maça çıkmayı başardı. Kanadalı futbolcu, Beşiktaş formasıyla 32 maça çıkarken 6 gol 6 asistlik katkı sağladı.

Necip Uysal: Beşiktaş’ın alt yapısından yetişen tecrübeli orta saha oyuncusu, bu sezon 23 maçta görev aldı.

Adem Ljajic: Kartal’ın Sırp 10 numarası, çıktığı 29 maçta 7 gol 7 asist üretti.

Kevin-Prince Boateng: Siyah-Beyazlı takıma devre arası katılan Boateng, Süper Lig’de 11 maçta forma şansı bulurken 3 gol 1 asistlik katkı sağladı. Kiralık futbolcu 598 dakika sahada kalma şansı yakaladı.

N’Koudou: 25 yaşındaki kanat oyuncusu bu sezon 31 maçta forma şansı bulurken 4 gol 3 asistlik katkı sağladı.

Ricardo Quaresma: Beşiktaş’ta uzun yıllar forma giyen Portekizli kanat futbolcu, Siyah-Beyazlılar’ın ilk maçına 11’de başlarken sezonun kalanında Kasımpaşa’ya transfer oldu.

Jeremain Lens: 32 yaşındaki futbolcu, özellikle Sergen Yalçın geldikten sonra formunu geliştirirken bu sezon Siyah-Beyazlı takıma 2 gol 4 asistlik de katkı sağladı.

Umut Nayir: Kartal’ın 1.91’lik forveti çıktığı 27 maçta 6 gol 1 asist üretti.

Güven Yalçın: Siyah-Beyazlı’ların genç hücumcusu, bu sezon çıktığı 29 maçta 3 gollük katkı sağladı.

Abdoulay Diaby: Beşiktaş’ın kiralık futbolcularından birisi olan Diaby, 37 maçta forma giyme fırsatı yakaladı. Başarılı futbolcu, 6 gol 3 asist üretti.

Burak Yılmaz: Sezon sonunda Lille’e transfer olan Yılmaz, bu sezon Beşiktaş’ın en golcü futbolcusu oldu. Tecrübeli forvet, 26 maçta 14 gol 7 asistlik katkı sağladı.

Tyler Boyd: Beşiktaş’a sezon başında transfer olan kanat futbolcu, 28 maçta görev alırken 3 gol 1 de asist üretti.

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.