haberkartali.net

Beşiktaşlı Rıdvan Yılmaz rekor kırıp Avrupa’ya gitti

23 Temmuz 2022 - 10:25
Rıdvan Yılmaz, Beşiktaş’ın 3 yıl sonra transferinden gelir elde ettiği ilk futbolcu oldu.

Beşiktaş’ta beklenen oldu ve Rıdvan Yılmaz’ın Rangers’a transferi gerçekleşti… İki kulübün yöneticilerinin günlerdir süren bonservis pazarlığı mutlu sonla noktalandı. 21 yaşındaki futbolcu, 6.5 milyon Euro bonservis bedeli ve bir sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında İskoç ekibi Rangers’a satıldı.

Frankfurt parayı temin edemedi

Siyah beyazlı kulüp, Avrupa’ya gitmek istediğini sezon içerisinde birkaç kez dile getiren Rıdvan Yılmaz için önce Eintracht Frankfurt ile anlaşmıştı. 4 milyon Euro artı 2.5 milyon Euro bonus ve bir sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında söz kesilen Alman kulübü, gerekli parayı bulamayınca Transfer askıya alınmıştı.

Beşiktaş’ın şartlarını kabul etti

Eintracht Frankfurt’un işi bitirememesi üzerine devreye giren Rangers Kulübü, Beşiktaş’ın istediği 6.5 milyon Euro’nun tamamını ödemeyi kabul etti. İskoç ekibi ayrıca oyuncunun bir sonraki satışından yüzde 20 pay verecek. Rıdvan Yılmaz birkaç gün içinde Rangers ile 5 yıllık resmi sözleşme imzalayacak.

59 futbolcu sonra ilk kez satış

Beşiktaş altyapısından yetişip, kulübe en çok bonservis geliri kazandıran futbolcu olarak tarihe geçen Rıdvan ayrıca, siyah beyazlıların 2019’dan bu yana satışından gelir elde ettiği ilk isim oldu. Kulüp en son Ağustos 2019’da Garry Medel’i 1.5 milyon Euro’ya İtalya’nın Bologna takımına satmıştı. Beşiktaş daha sonra gönderdiği 59 futbolcudan hiç para kazanamadı.

Haber Kaynağı: Hürriyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.