haberkartali.net

Bıyıktay: “Allen Iverson’ı istemedim”

02 Şubat 2020 - 19:52
Beşiktaş Sompo Sigorta’nın Başantrenörü Burak Bıyıktay, Beşiktaş Dergisi’ne gündeme dair özel açıklamalarda bulundu.

Burak Bıyıktay, Beşiktaş dergisine açıklamalarda bulundu.

Antrenörlük açısından kendini sürekli geliştirmeye çalıştığını belirten Bıyıktay, “Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği “Coaching Clinic”’lere katıldım. Ayrıca Eğitim Kurulu’nun verdiği derslere, eğitmen olarak iştirak ettim. Burada genç antrenör adaylarına eğitimler verdim. Yurtdışında düzenlenen seminerleri yakından takip etmeye çalıştım.” dedi.

“McKissic, Beşiktaş’ın en parlayan oyuncusu”

Mskissic‘i daha önceki yıllardan tanıdığına değinen Bıyıktay, “Ne kadar özel bir silah olduğunu biliyordum. Bu sene patlayıcı kuvvetinin yanında şutunu da geliştirdi. Üçlükleri daha bir cesaretle atmaya başladı. Bu da onu daha üst seviye bir oyuncu haline getirdi. Bu takımın en önemli parçası oldu. Bir de şunu özellikle söylemeliyim ki gerçekten iyi bir karaktere sahip. Neredeyse 36-37 dakika sahada kalıyor ve konsantrasyonunu hiç kaybetmiyor. Sahada olmayı seven bir oyuncu. Dolayısıyla Beşiktaş’ın en parlayan oyuncusu gibi görünüyor.” ifadelerine yer verdi.

Yapı olarak sert bir tutum izlemediğini vurgulayan Bıyıktay, “Genelde saygı ve sevgi çerçevesinde ilişkilerimi yürütürüm. Oyuncularımdan ve teknik ekipten istediklerimi aldığım müddetçe sert davranışlar göstermeye ihtiyaç duymam. Şu ana kadar ekibimle ve oyuncularımla uyumlu bir ortamdayız. Ancak işler aksarsa elbette sesimizi yükseltiriz. Ancak bu asla hakaret seviyesinde olmaz. Sonuçta herkes işini yapmanın derdinde.” açıklamalarında bulundu.

“Iverson’ı istemedim”

Allen Iverson‘ın Beşiktaş’a gelmesini istemediğini belirten Bıyıktay, “O sezon yarı final oynayan başarılı bir takımdık. Durum böyle olunca yabancı bir oyuncu istediğimi yönetime bildirmiştim. Açıkcası aklımda bir-iki isim de vardı. Ancak bir anda Allen Iverson ismi gündeme bomba gibi düştü.

Allen Iverson’ı isteyip istemediğim soruldu. Doğal olarak ben de istemediğimi söyledim. Çünkü Iverson çok büyük bir isim ve çok büyük bir kariyerdi. Ancak basketbolu bırakmış bir oyuncuydu. Sağlıklı bir durumda geleceğine inanmamıştım.

Iverson gibi büyük bir isim gündeme gelince yönetim almakta ısrar etti. Tabii bu durum bizim ülkemizle beraber Amerika’da da büyük bir gündem yarattı. Daha sonra Amerika’ya gittiğimde herkes Iverson’ı ve Beşiktaş’ı soruyordu. Ben onun takıma verimle bir oyun ortaya koyacağına başından beri hiç inanmamıştım.

O dönemlerde mali sıkıntılarımız da vardı ve Iverson gibi bir isime harcama yapınca takımın genelinde bir huzursuzluğa da neden oldu.” ifadelerini kullandı

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.