haberkartali.net

“Borç 12 yıl içinde biter”

19 Haziran 2020 - 9:24
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Çebi, muhalefetin eleştirilerini yanıtlarken kulübün mali durumu hakkında bilgi verdi: “Tek başına imza yetkisini kaldırdım. Artık atılmayacak. Geçmişle ilgili incelemeler yapılıyor. 1 adım geri atmayacağız. Beşiktaş’ta yeni vizyon istiyorum. Yeni gelen, eskiyi inceleyecek. Eğer bir durum varsa herkes bedelini ödeyecek. Benim geçmişi kapattığımı düşünebiliyor musunuz? Bende de bir şey varsa ortaya çıksın.”

“100 milyonluk stat 168 milyon Dolar’ı buldu”

“Beşiktaş’ın taraftarından başka çaresi yok. Tek başına 3 milyar TL borcu ödeyebilecek varsa çıksın, gelsin, yapsın. Çok üzülüyorum. 100 milyon dolara bitmesi beklenen stadın maliyeti 168 milyon doları buldu. Gelirlerin bu borcu kapatması beklenirken, transfer giderleri arttı. Hoyratça harcama ve faiz yükü devam etti. Havaalanına gidip, başkanın haberi olmayan transferleri alt alta koyduğunuzda borcun nereden kaynaklandığı ortaya çıkıyor. Faizler çok yüksek. 3 milyar borcun 450 milyon TL faizi var. Yeni bir yapılanma ile düzeleceğini düşünüyoruz.”

“Çalmayacağız, çaldırmayacağız”

Borç artışının arkasında suistimal aramak zorunda olmadıklarını söyleyen Ahmet Nur Çebi, “Suistimal yoksa, popülizm var. 2+10 yıl içinde ödenebilir. Bankalara sunumu yaptık. 60 milyon Euro olan bütçeyi 30 milyona indireceğiz. Bağış kampanyası çok önemli. Öyle deli Beşiktaş taraftarımız var ki, evinin kirasını bize vermek istiyor. Onların zor duruma düşmesini istemiyorum. Ekonomik anlamda kulübe güvence verdik. ‘Çalmayacağız, çaldırmayacağız’ dedim. Göreve geldiğimizden bu yana o kadar çok şey yaptık ki, genel kurulda hepsini anlatacağım. İnanılmaz şaşıracaksınız” yorumunu yaptı.

Altyapı Mehmet Ekşi’ye emanet

Genç yetenekleri kadroya kazandırmayı hedefleyen Beşiktaş, ilk büyük hamlesini yaptı. Başkan Ahmet Nur Çebi, müjdeyi, “Altyapının başına Mehmet Ekşi’yi düşünüyorum. Bugün-yarın göreve başlayacak” diyerek verdi. Futbolculuğu döneminde Trabzonspor’la şampiyonluk yaşayan Mehmet Ekşi, 1979-80 sezonunda bordo-mavili takımdan geldiği Beşiktaş’ta kaptanlık yapmış, daha sonra antrenör olarak Kartal’a hizmet vermişti.

Haber Kaynağı: Sabah

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.