haberkartali.net

Çağdaş Atan: “Sergen Hoca özel bir karakter”

21 Nisan 2020 - 11:49
Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın'ın yardımcılığını yapan Çağdaş Atan, genç hocanın yükselişine yönelik açıklamalarda bulundu.

Siyah-Beyazlı formayı 2004-06 sezonlarında futbolcu olarak giydikten sonra Beşiktaş’ın teknik direktörlük koltuğuna Sergen Yalçın’ın getirilmesinin ardından kulübe yardımcı hoca olarak dönen Çağdaş Atan, açıklamalarda bulundu.

Genç çalıştırıcı, Sergen Yalçın’la beraber önemli hedeflerinin olduğunu açıklayan Atan, “Büyük bir camiada oyunculuktan sonra teknik adam olarak görev almak harika bir duygu. Her zaman oyuncu olarak Beşiktaş’ta yapamadığım bir sürü şey olduğunu düşünürdüm. Şimdi Sergen hoca önderliğinde geri döndüm ve eksik parçaları tamamlama fırsatı yakaladım. Tabi ki teknik adamlık ve oyunculuk arasında büyük farklar var. Ben, şu anda futbolda en kolay işin oyunculuk olduğunun farkına vardım. Teknik adam; oynatacağı oyuncudan fazla oynatmadığı oyuncuyu düşünmek zorunda. 25 farklı karakter var. Bu farklı karakterlerin her birine kendine inandırıp liderlik yapabilmek zorunda. Ama buna zıt olarak oyuncu, her zaman kendi penceresinden bakar olaylara.” dedi.

“Havayı olumluya değiştirmek çok da zor olmuyor”

Teknik ekip olarak Beşiktaş’a geldikleri süreci değerlendiren Atan, “Takımın başına ilk geldiğimizde; ayağa kaldırabileceğimiz, antrenman performansı iyi, isteklerimize cevap verecek bir oyuncu grubu bulduk. Zaten Sergen hoca ve biz konuşmalarımızda buraya geldiğimizde yapabileceğimiz dokunuşların mütalaasını yapıyorduk. Sergen hoca ve biz, bir göreve başladığımızda takımdan ne isteyeceğimizi net biliyoruz ve ona göre davranmaya, çalışmaya ilk dakikadan başlıyoruz. Kullandığımız dil bir ve net. Oyuncu grubu buna cevap vermeye hazır olunca havayı olumluya değiştirmek çok da zor olmuyor. Beşiktaş’ta bunu yapmak çok da zor olmadı. Bu da hocanın ve ekibin sırrı.” açıklamasında bulundu.

“Bence o özel bir karakter”

Sergen Yalçın’ın teknik direktörlükteki gelişimine değinen Atan, “Sergen Hoca’yı kimseyle kıyaslamak istemem. Bence o özel bir karakter. Herkesten değişik bir tarzı ve oyun anlayışı var. Yaptığı işler, beraber ligde tutuğumuz takımlar ve oynattığımız oyun onu ait olduğu yere getirdi. Başarısının ivmelenerek devam edeceğini düşünüyorum. Sergen Hoca’yı hâlâ oyunculuğundaki gibi hayal edenler yanılır. Ben şahsen Sergen Hoca’nın Konyaspor’daki başarısıyla ‘Artık bir teknik direktörüm ve bu işi üst düzey yapabilirim’ demeye başladığını düşünüyorum. Konyaspor başında verdiğimiz sınav, hocayı ve ekibi olgunlaştırıp başka seviyeye taşıdı.” ifadelerini kullandı.

“Gençler için doğru zamanı bekliyor”

Sergen Hoca’nın genç isimler için doğru zamanı beklediğini vurgulayan Atan, “Alt yapıdan Ersin, Kartal, Rıdvan ve Erdoğan bizimle oldu şimdiye kadar. Hepsinin gelişime açık, iyi oyuncu olabilecek potansiyelleri olduğunu gördük. Tabi ki bununla beraber eksikleri olduğunu da gördük. Sergen hoca, kullanmak istedikleri için doğru zamanı bekliyor. Biz de onların gelişimine katkıda bulunmak için gerekli konuşma ve çalışmaları yapıyoruz.” dedi.

“Gayet disiplinli bir teknik adam”

Sergen Yalçın’ın teknik direktörlük tarzına değinen Atan, “Sergen Hoca gayet disiplinli, takım oyununa önem veren, hücum futbolunu seven, fizik kapasiteye fazlasıyla dayalı oynayan bir teknik adam. Ek olarak ve buna yönelik çalışmayı seven, oyunda fizik kapasitesi iyi güçlü ve yetenekli oyuncuyla oynamayı sever. Oyunculara her zaman kapısı açıktır. İkili diyalogdan kaçınmaz ama herkesin duymak istediği hayal ettiği teknik adam oyuncu arasındaki mesafeye zarar verecek diyaloglara girmez.” ifadelerini sarf etti.

“Öz kaynaktan kullanacağımız oyuncular var”

Alt yapıdan da oyuncu kullanacaklarını belirten Atan, “Öncelikle elimizde bir oyuncu grubu var. Bunların yanı sıra kendi öz kaynağımızdan kullanabileceğimiz oyuncular var. Bunları bir potada eritip gerekli takviyelerle seneye iyi bir takım olup büyük hedefler kovalayacağımızı düşünüyorum. Tabii ki de Covid-19 salgınından bütün kulüpler olumsuz olarak etkilenecek. Bunun getirilerini önümüzdeki günlerde görüp gerekli değerlendirmeyi yapacağız.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.