haberkartali.net

Beşiktaş’ın çıkış planı hazır

30 Nisan 2020 - 11:28
Koronavirüs dolayısı ile birçok gelirinden mahrum kalan Beşiktaş'ta finansal durum parlak gözükmezken, yönetimin çıkış planı hazır.

Beşiktaş bu sezon hem sportif hem de mali anlamda hayal kırıklığı yaşadı. Özellikle ekonomik tabloda aksilikler üst üste geldi. Kasım ayından bu yana oyuncularına ödeme yapamayan Siyah-Beyazlılar, koronavirüs salgını nedeniyle büyük bir sıkıntıya girdi. Bu nedenle Beşiktaş bir çıkış planı hazırladı.

Eski yönetim yüzünden tüm gelirlere temlik konmasının yanı sıra, yayın gelirlerinin de olmaması problemi had safhaya çıkardı. 19 Mart günü, saat 19.03’te canlı yayında dev bir yardım kampanyası düzenlenecekti. Ancak salgın yüzünden bu proje ileri bir tarihe ertelendi. Yönetim bu kampanyadan yaklaşık 300 milyon liralık bir bağış hedefliyordu.

Herkese indirim

Tüm gelirlerinden olan Kara Kartal, UEFA’nın mali disiplin kritileri yüzünden futbol bütçesinde küçülmeye gitmek zorunda kaldı. Yıllık bütçesi şu anda 56 milyon euro olan Beşiktaş bu rakamı 35 milyon euro’ya çekmek zorunda.

Bu doğrultuda yönetim, futbolculara ödenen senelik maaşlara göre kademeli indirim düşündü. 2 milyon euro’ya kadar yüzde 50, 3 milyon euro’ya kadar yüzde 60 ve üstüne yüzde 70 oranını masaya koydu. Ancak UEFA buna engel oldu ve “Herkese eşit oranda indirim yapılmalı” dedi.

Ekonomik planlar hayata geçecek

Tüm bu yaşanan gelişmeler sonrasında Başkan Ahmet Nur Çebi ve kurmayları, yüzde 50 indirim fikrinde buluştu. Siyah-Beyazlı yönetim bu kararı 20 Mayıs’ta takım ile yapılacak toplantıda açıklayacak. Bu konuda tavrı net olan yönetim, indirimi kabul etmeyenler ile yola devam etmeyecek.

Böylece hem bütçe düşecek hem de önümüzdeki sezonlar için daha ekonomik planlar yapılabilecek.

 

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.