haberkartali.net

Dalgakıran: “Ligin devam etmesi çok zor”

31 Mart 2020 - 14:05
Beşiktaş ikinci Başkanı Adnan Dalgakıran, NTV canlı yayınına konuk oldu ve koronavirüsün futbol ekonomisine etkisi hakkında konuştu.

Beşiktaş İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran, koronavirüs gündemi hakkında konuştu.

Sürecin bu şekilde gitmesi halinde ligin devam etmesinin çok zor olduğunu vurgulayan Adnan Dalgakıran, “Herkes sürecin nasıl ilerleyeceğine bakıyor. Her gün vakalar giderek artıyor. Bu konuda karar alıcılar UEFA ve TFF ancak ligin devam etmesi bizim için çok zor gözüküyor. Onların aldığı kararı uygulayacağız. Salgın bu şekilde giderse lig oynanamaz. Bu durumda, Avrupa liglerine kim gönderilecek? Bunların konuşulması lazım.” şeklinde konuştu.

“Artık tüm kulüpler yapılanmak zorunda”

Avrupa’daki bazı kulüplerin futbolcuların maaşlarında indirime gitmesi üzerine konuşan Dalgakıran, “Romantik olmamak lazım. Bizim durumumuz zaten ortada. Gelirlerimizi temlik altına aldık. Borçların uzun vadeye yayılması gibi şeyler bekliyorduk. Ama şimdi, herkesin kazanın içine atıldığı bir dönem yaşıyoruz. Futbolda zaten rakamlar balon haline gelmişti. Artık tüm sektör etkilenecek, herkes yapılanacak.” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki yıllarda futbolcu ücretleri ciddi şekilde düşecek”

Siyah Beyazlı kulübün kriz sonrası bütçesi hakkında da konuşan İkinci Başkan, “Kulüplerin toparlanması en az bir yılı bulur. Biz normal şartlardayken bile 56 milyon avro olan futbol bütçemizi 35 milyon avroya düşürmüştük. Bu durumda, Beşiktaş’ın yaşayabilmesi için zorunlu olarak daha fazla tedbir almamız gerekecek. Bu şartlarda da artık futbolcu maaşları tüm dünyada düşmeye başlayacak.” dedi.

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.